Sığınmacılara Pirinç Dağıtımında İzdiham

Çorum’da yaşayan Suriyeli ve Iraklı sığınmacılara 10’ar kiloluk çuvallarda pirinç dağıtımı yapıldı. Dağıtım sırasında izdiham yaşandı.

Sığınmacılara Pirinç Dağıtımında İzdiham
Ulukavak Mahallesi Muhtarı Hanefi Özdemir’in girişimiyle sığınmacılara yönelik zaman zaman düzenlediği gıda yardımı kampanyasına hayırsever bir iş adamı pirinç yardımıyla destek oldu. Kampanyada, 10’ar kiloluk 500 torba pirinç Ulukavak Mahallesi muhtarlığına teslim edildi. Muhtar Özdemir, pirinç torbalarını mahalledeki mültecilere dağıtılmak isteyince izdiham yaşandı. Pirinç torbalarının bulunduğu pikabın kapılarının açılmasının ardından onlarca mülteci bir torba pirinç alabilmek için birbirleriyle yarıştı. Suriyeli, Iraklı sığınmacıların yanı sıra maddi durumu iyi olmayan Çorumlu kadınlar da aynı anda bir çuval almaya çalışınca izdiham yaşandı.

Pirinç alamayınca gözyaşlarına hakim olamadı

Pirinç dağıtımı sırasında yürek burkan görüntüler de ortaya çıktı. Küçük çocuğuyla birlikte dağıtım alanına gelen bir kadın, bir torba pirinç alamayınca gözyaşlarına hakim olamadı. Arapça konuştuğu için derdini anlatamayan kadın bir süre yapılan yardımları izledi. Basın mensupları ve vatandaşların araya girmesiyle bir adet pirinç torbası verilen gözüyaşlı kadın çocuğuyla birlikte muhtarlığın bulunduğu alandan uzaklaştı.

Pirinç dağıtımı sırasında bazı çocuklar da ezilme tehlikesi atlattı. Ayaklarında çorapları, üstlerinde kendilerini ısıtacak bir montu bile bulunmayan bazı çocuklar dondurucu soğuğa rağmen aileleriyle birlikte muhtarlık alanında bekledi.

Ulukavak Mahallesi Muhtarı Hanefi Özdemir, Çorum halkının her zaman yardım yaptığını belirterek, "Çorum halkına teşekkür ediyoruz. Şuanda 500 tane 10’ar kiloluk pirinç dağıtıyoruz. Çorum halkı bu millete yardım ediyor. Minnettarız. Herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

Kaynak: İHA