Samsun'da FETÖ/PDY Davası

FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında 1 kişinin yargılanmasına başlandı.

Samsun'un Bafra ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan kişinin yargılanmasına başlandı.

Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya 'Terör örgütüne üye olmak, terör örgütü propagandası yapmak ve suçluyu övmek' suçlarından tutuklu yargılanan Mahmut Ç, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla Bafra T Tipi Cezaevi'nden katıldı.

Mahmut Ç, yaptığı savunmada hakkındaki suçlamaları reddetti.

Askerden geldikten sonra hayatına çekidüzen vermek için zaman zaman cemaat sohbetlerine katıldığını, ancak himmet, zekat, bağış veya yardımda bulunmadığını iddia eden Mahmut Ç, 'Çocuklarımı da onların eğitim kurumlarına göndermedim. Türkçe Olimpiyatları ve eğitim faaliyetlerine duyduğum sempati nedeniyle 'eleştiri olsun' diye sosyal medyadan bazı paylaşımlar yaptım. Herhangi bir art niyetim yoktu. Bu paylaşımları yaptığım için pişmanım. 15 Temmuz'a kadar ilgili yapıyı cemaat olarak görüyordum, ancak sonra darbe planlayıp teşebbüs ettikleri için terör örgütü, Fetullah Gülen'i de örgütün lideri olarak görüyorum.' şeklinde savunmada bulundu.

İfadelerin alınmasının ardından mahkeme heyeti, sanığın tutukluluğunun devamına karar vererek duruşmayı erteledi.
Kaynak: AA