Şampiyonluğun Yaşandığı Stadın Adı Korunacak

Bursa'da 'Timsah Arena'nın tamamlanmasının ardından yıkımına başlanan 66 yıllık Atatürk Stadı'nın bulunduğu alan, meydana dönüştürülüyor Bursaspor'un tarihinde ilk kez Süper Lig şampiyonluğunu yaşadığı yıkılan stadın olduğu alana 'Bursa Atatürk Stadı Meydanı' adı verilecek Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe: 'Yıkım çalışmaları bittikten sonra burası önemli bir merkez olacak'.

HÜSEYİN YEŞİLKAVAK - Bursaspor'un maçlarını yaptığı 'Timsah Arena'nın tamamlanarak hizmete açılmasının ardından yıkımına başlanan Atatürk Stadı'nın bulunduğu alan meydana dönüştürülüp adının 'Bursa Atatürk Stadı Meydanı' olacağı bildirildi.

Hizmete 1950 yılında açılan Atatürk Stadı'nda yıkım çalışmaları, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülüyor.

Çalışmaları yerinde inceleyen ve AA muhabirine açıklamada bulunan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, şehirlerin meydanlarıyla anıldığını ancak Bursa'nın anılacak bir meydanının bulunmadığını söyledi.

- Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talebi

Kentte milli bayramlar olmak üzere etkinliklerin caddelerde araç trafiği kesilerek gerçekleştirildiğini vurgulayan Altepe, 'Bizim Bursa'ya bu dönemde kazandırmak istediğimiz en önemli eserlerden biri de meydandı. Bu anlamda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın en önemli talebi, stadyum yapılırken eski stadın da Kültürpark'a katılarak bir meydan şeklinde değerlendirilmesiydi.' dedi.

Altepe, Bursa'ya UEFA standartlarına uygun, dünyada mimarisiyle ilginç statlar listesinde ilk sıralarda olan güzel bir stadyum kazandırdıklarını belirterek, bu stadı yaparken bir yandan da eskisinin bulunduğu bölgenin bir meydan haline gelmesi için mücadele verdiklerini anlattı.

Atatürk Stadı'nın bulunduğu yerin daha önce ticaret alanı olarak göründüğünü, yaptıkları çalışmalarla burayı meydan olarak tescil ettiklerini dile getiren Altepe, şunları kaydetti:

'Burası özellikle o dönemde Atatürk'ün katkısıyla birlikte spor tesisi yapılması istenen bir alandı. O şekliyle başlatılmıştı. Burada büyük anılar da var. Aynı zamanda 2010 yılında Bursaspor'un şampiyonluğu dahil olmak üzere anılarla dolu bir stat. Şimdi burayı yaparken orijinal bir meydan oluşturmuş oluyoruz. Kapalı tribünler hariç sadece zemin üzerinde kalan kısımlar yıkılıyor. Zemin kotundaki tribünler kalacak. Böylelikle meydanda 15-16 bin kişilik oturma alanı olacak. Hem eski stat yaşamış olacak hem de yeni bir meydan oluşacak. Şimdi burada yıkım çalışmaları başladı. Bu alanda fazlalıklar, ucube çatılar kaldırıldığında güzel bir doku ortaya çıkacak. Yıkım çalışmaları bittikten sonra burası önemli bir merkez olacak.'

Altepe, tüm kentlere örnek teşkil edeceğine inandığı meydanının isminin de 'Bursa Atatürk Stadı Meydanı' olacağını ifade etti.

Bu alanda, hem sportif aktiviteler hem de bayramlarda törenler, şenlikler, festivaller ve çevresiyle birlikte yüz binlerin toplandığı mitinglerin yapılabileceğini de belirten Altepe, 'Bursa, ayrıcalıklı bir meydan, bir yaşam alanı kazanırken, Atatürk Stadı'nın tüm izleri de burada yaşatılacak.' diye konuştu.

Kaynak: AA