Safitürk'ün Eşine Derikli Öğrencilerden Anlamlı Hediye

Mardin'in Derik ilçesindeki öğrenciler, PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan Kaymakam Safitürk için kaleme aldıkları şiir ve mektupları 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla öğretmen eşine gönderecek Öğretmen Büşra Tüylüoğlu: 'Öğrencilerimizin en temiz, kalbi, içten duygularıyla yazdıkları bu şiirleri, mektupları ve resimleri çok kıymetli kaymakamımızın eşine hediye etmek istiyoruz'.

Mardin'in Derik ilçesinde öğrenciler, PKK'lı teröristlerce düzenlenen hain saldırıda şehit olan Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk için yazdıkları şiir ve mektupları 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla öğretmen eşi Ayşegül Safitürk'e hediye edecek.

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Derik Belediyesine görevlendirilen ve 10 Kasım günü düzenlenen terör saldırısında şehit düşen Kaymakam Safitürk, ilçede sevgiyle yad ediliyor.

Gururla andıkları Safitürk'ü kaybetmenin hüznünü yaşayan Derik'teki öğrenciler, kaymakama duydukları sevgiyi ve özlemi kaleme aldıkları şiir ve mektuplarında anlatmaya çalıştılar.

Kaymakama duyulan özlem, teröre karşı da tepki içeren ifadelerin yer aldığı mektup ve şiirlerinde öğrenciler, şehidin babası Asım Safitürk'ün, 'Vatan, uğrunda şehit olan varsa vatandır' sözüne de sık sık yer verdi.

Türk bayraklarıyla süslenen mektup ve şiirler, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde Kaymakam Safitürk'ün ilçede bir süre görev yapan öğretmen eşine ulaştırılacak.

- 'Allah bunu yapanların yanına bırakmaz'

Bir öğrenci mektubunda, Kaymakam Safitürk'ün bir yıl içerisinde ilçeye çok büyük katkılarda bulunduğunu, öğrencilerle çok ilgilendiğini belirterek, 'Geçen yıl TÜBİTAK için herkesi çağırdı. Bütün öğrencilerin yaptığı projelerle ilgilenirdi. O Derik için daha çok şey yapacaktı ama teröristler bomba koyup öldürdü. Onlar da biliyorlardı ki; o Derik için çok şey yaptı ve daha da yapacaktı. Allah öbür tarafta bunu kaymakamımıza yapanların cezasını verecek. Allah kaymakamımızın mekanını cennet eylesin ve ailesine sabır versin. Vatan uğrunda şehit olan varsa vatandır.' ifadelerine yer verdi.

Kaymakam Safitürk için hep dua edeceğini belirten bir başka öğrenci de mektubunda şunları kaydetti:

'Sayın kaymakamım, size nasıl kıydılar? Sizin çocuğunuzu yetim bıraktılar ama elbet hak yerini bulur. Allah bunu yapanların yanına bırakmaz. Sizin için dualar, Fatihalar okuduk, namaz kıldık. Biz sizi hiç unutmayacağız, nur içinde yatın.'

Bir diğer öğrenci ise şiirinde Kaymakam Safitürk'e olan sevgisini, 'Asım'ı yetim bıraktılar, bizi de kaymakamsız. Hain teröristler. Benim kaymakamım Mardin'i severdi, teröristler çekemedi.' dizelerine yer verdi.

- 'Çok kıymetli kaymakamımızın eşine hediye etmek istiyoruz'

İlçede öğretmenlik yapan Büşra Tüylüoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kaymakam Safitürk'ün mesaisinin büyük bölümünü Derikli öğrenciler ve çocuklara ayırdığını, kendilerinin de bu doğrultuda hizmet vereceğini söyledi.

İlçe için Safitürk'ün yeri dolmayacak kadar büyük bir kayıp olduğuna işaret eden Tüylüoğlu, Safitürk'ün Derik ve Derikli çocuklar için çok projesinin olduğunu dile getirdi.

Tüylüoğlu, ilçede eğitim öğretim gören öğrencilerin de Kaymakam Safitürk'ü çok sevdiğini, onun için duygu dolu mektup ve şiirler yazdığını anlatarak, şöyle konuştu:

'Öğrencilerimizin en temiz, kalbi, içten duygularıyla yazdıkları bu şiirleri, mektupları ve resimleri çok kıymetli kaymakamımızın eşine hediye etmek istiyoruz. O da bizim gibi bir öğretmendi. O da buraya hizmet etmiş bir insandı. Çocukların, kaymakamlarını ne kadar sevdiklerini ve özlediklerini görmeleri açısından bu mektupları ve şiirleri ona hediye etmek istiyoruz. Derikli çocuklar bu acıyı içten hissediyorlar.'
Kaynak: AA