Romanya Büyükelçisi Şopanda'dan Demircan'a Ziyaret

Romanya Büyükelçisi Gabriel Caatalin Şopanda, Romanya Başkonsolosu Adriana Ciamba ile birlikte Beyoğlu Belediyesi’ne nezaket ziyaretinde bulundu. İkilinin Başkan Demircan’la bir araya geldiği görüşmede, kültürel işbirliğinin geliştirilmesi için atılması gereken adımlar masaya yatırıldı.

Romanya Büyükelçisi Şopanda'dan Demircan'a Ziyaret
Eylül ayında göreve başlayan Romanya Büyükelçisi Gabriel Caatalin Şopanda, Romanya Başkonsolosu Adriana Ciamba ile birlikte Beyoğlu Belediyesi’ne nezaket ziyaretinde bulundu. Restore edilerek yeniden hizmete açılan tarihi Belediye binasını gezen diplomatlar, daha sonra Beyoğlu Belediye Başkan Ahmet Misbah Demircan’la bir araya geldi. Samimi bir ortamda gerçekleşen görüşmede, Beyoğlu ile kültürel işbirliğinin geliştirilmesi için atılması gereken adımlar masaya yatırıldı.

"Beyoğlu bizim için ayrı bir öneme sahip"

Romanya Büyükelçisi Gabriel Caatalin Şopanda, Romanya ve Türkiye arasındaki ilişkilere değindi. Şopanda, Romen kültür mirasının önemli bir merkezi olan Dimitrie Cantemir Romen Kültür Merkezi binasının Beyoğlu’nda olması sebebiyle Beyoğlu’nun kendileri için ayrı bir öneme sahip olduğunu söyledi.

Dimitrie Cantemir Romen Kültür Merkezi binasında başlayacak olan restorasyon çalışmaları hakkında görüş alış verişinde bulunuldu. Karşılıklı işbirliklerinin geliştirilmesi üzerine de görüşülen toplantıda, Şopanda, Beyoğlu’nun kardeş Belediyesi olan Bükreş’in Sektör 1 Belediyesi ile olan ilişkilere de destek vermekten memnuniyet duyacağını söyledi.



“İşbirliğini devam ettirmekten mutluluk duyarım”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Beyoğlu Belediye Başkan Ahmet Misbah Demircan, her zaman Romanya ile ilişkilere önem verdiğini söyledi.

Romen Kültür Merkezi tarafından düzenlenen etkinliklere destek vererek işbirliği içerisinde olduklarını da ifade eden Başkan Demircan, önümüzdeki süreçlerde de devam ettirmekten mutluluk duyacağını belitti.
Kaynak: İHA