Öğrencilerden Öğretmenlerine Konser

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Fatih’te düzenlenen etkinlikte öğrencilerden oluşan orkestra, öğretmenlerine konser verdi. Öğrencilerin çaldığı Hababam Sınıfı’nın müzikleri öğretmenlerden büyük beğeni topladı.

Fatih Belediyesi her yıl geleneksel olarak düzenlediği öğretmenler günü özel etkinliğini bu yıl, Fatih Belediye binasının fuaye alanında gerçekleştirdi. Etkinliğe, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mucip Kına, çok sayıda öğretmen ve aileleri katıldı.

Başkan Demir, etkinliğe gelen öğretmenleri kapıda karşılayarak karanfil takdiminde bulundu. Fatih Belediyesi’nin başlattığı her okula bir orkestra projesinin tanıtım filmi gösterildi. Protokol konuşmalarının ardından sahneyi öğrencilerin oluşturduğu geleceğin fatih senfoni orkestrası aldı. Öğretmenlerine konser veren öğrencilerin çaldığı Hababam Sınıfı müzikleri dinleyicilerden tam not aldı.

“Her okulda küçük bir orkestra odası olacak”

Öğretmenler gününde öğrencilerden oluşan orkestranın konser vereceğinin altını çizen Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Bu yıl düzenlediğimiz öğretmenler günü etkinliğinin geçmiş yıllara göre en büyük farkı, her okula bir orkestra projemizin öğrencileri oldu. Bu orkestra mini bir konser verecek. Bu manada prova mahiyetini taşıyan bir konser olacak. Asıl hedefimiz şu anda 15 okula başladığımız 80 adet okulda tamamlayacağımız her okulda küçük bir orkestra odası olacak kadar bu çalışmalarımızı nihayetlendirmek” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA