Nevşehir'de Öğretmenler Günü Kutlandı

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından verilen ’başöğretmenlik’ unvanının kabul edildiği gün olan ve 24 Kasım 1981 yılından beri de her 24 Kasım günü kutlanan Öğretmenler Günü Nevşehir’de de kutlandı.

Nevşehir'de Öğretmenler Günü Kutlandı
Nevşehir Belediyesi Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirilen 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlamasına Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demir, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ramazan Akça, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Altınyıldız Eğitim Kurumları Müdür Yardımcısı Türkan Yavuz’un öğretmenler adına yaptığı konuşma yapması ile başlayan törende, daha sonra Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, 24 Kasım Öğretmenler gününün anlam ve önemine değinen konuşmasını gerçekleştirdi.

Daha sonra mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin yemin töreni ile devam eden kutlamada, Altınyıldız Eğitim Kurumları öğrencileri tarafından ’Öğretmen’ isimli oratoryo seslendirildi. Ardından emekli öğretmenlere Hizmet Şeref Belgeleri, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş tarafından törenle verildi.

Dereceye Giren Öğrencilere Plaket

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilk, orta ve Lise ve dengi okullar arasında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ramazan Akça tarafından törenle verildi.

Nevşehir’de 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlaması, 15 Temmuz Fotoğraf Sergisinin açılması ve sonrasında verilen kokteyl ile sona erdi.
Kaynak: İHA