Makedonya'da Erken Genel Seçime Doğru

RUMELİFED Başkanı Reşat Çimsöken: 'Daha güçlü ve müreffeh bir Makedonya için ülkenin asli unsurları olan Arnavut, Türk, Boşnak ve diğer milletlerden oluşan Müslümanlar birlikte hareket etmeli'.

Tüm Rumeli Dernekleri Federasyonu (RUMELİFED) Başkanı Reşat Çimsöken, Makedonya'da 11 Aralık'ta yapılacak erken genel seçimlere ilişkin, daha güçlü ve müreffeh bir Makedonya için ülkenin asli unsurları olan Arnavut, Türk, Boşnak ve diğer milletlerden oluşan Müslümanların birlikte hareket etmesi gerektiğini belirtti.

Çimsöken, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk çok partili seçimin 1990 yılında gerçekleştirildiği Makedonya'da 11 Aralık'ta yapılacak dördüncü erken genel seçim sonrası ülkeyi ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda istikrara götürecek bir hükümetin kurulmasını arzu ettiklerini söyledi.

Federasyon olarak seçim öncesi herhangi bir partinin yanında yer almadıklarını, Makedonya için en iyi olacak sonucu istediklerini dile getiren Çimsöken, 11 Aralık'tan sonra çıkacak sonuca da saygı duyacaklarını ve iki ülke arasındaki bağların daha da güçlenmesi için bu ülkedeki partnerleriyle yakın temas içinde olacaklarını anlattı.

Çimsöken, Türkiye ile Makedonya arasında tarihsel bağlar bulunduğunu hatırlatarak, 'Makedonya'nın her zaman yanındayız. Ülkede geçtiğimiz aylarda yaşanan sel felaketi sonrası oraya Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin talimatıyla ciddi desteğimiz olmuştu. Bu desteği de karşılık beklemeden yapmıştık.' diye konuştu.

Dostların karşılık beklemeden birbirlerine yardım etmesi gerektiğini ifade eden Çimsöken, şunları kaydetti:

'Biz Balkanlara ecdadın mirası gözüyle bakıyoruz. Makedonya, Sırbistan, Arnavutluk, Kosova, Bulgaristan, Romanya, Yunanistan, Hırvatistan ve diğer Balkan ülkelerini birbirinden ayırmıyoruz. Hepsi bizim için aynı değerde. Bu ülkelerde yaşanan sıkıntıyı biz de yürekten hissediyoruz. Güzel gelişmelere de en az onlar kadar seviniyoruz. Daha güçlü ve müreffeh bir Makedonya için ülkenin asli unsurları olan Arnavut, Türk, Boşnak ve diğer milletlerden oluşan Müslümanlar birlikte hareket etmeli. Tek arzumuz bu. İnşallah seçim sonrası Makedonya'da tüm kesimleri temsil eden, ülkeyi daha güzel günlere taşıyacak bir hükümet ortaya çıkar.'
Kaynak: AA