Macaristan'da Aşırı Sağcı Gruba Polis Baskını

Macaristan'ın çeşitli kentlerinde aşırı sağcı ''Macar Ulusal Cephe'' örgütüyle bağlantılı olduğu iddia edilen 5 kişi gözaltına alındı.

Macaristan Ulusal Polis Merkezinden yapılan açıklamada, antiterör ekipleri (TEK) tarafından ülkedeki birçok noktada yapılan baskınlarda 5 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Açıklamada, TEK'in, başkent Budapeşte başta olmak üzere Ipolytölgyes, Jaszarokszallas, Peç ve Putnok kentlerinde düzenlediğini baskınlarda yapılan aramalarda çok sayıda silah, patlayıcı ve uyuşturucunun ele geçirildiği kaydedildi.

Gözaltına alınan kişilerin aşırı sağcı ''Macar Ulusal Cephe'' örgütüyle bağlantılı olduğunun düşünüldüğü belirtilen açıklamada, zanlıların patlayıcı madde ve silah bulundurdukları iddiasıyla ifadelerinin alındığı belirtildi.

Macaristan'da 15 Kasım'da yapılan polis baskınında da aynı örgütle bağlantılı olduğu düşünülen 12 kişi gözaltına alınmıştı.

Macar Ulusal Cephe'nin kurucusu Istvan Györkös, 26 Ekim'de Böny kentinde bir polisin öldürülmesi olayına karıştığı için tutuklanmıştı.

Kaynak: AA