Konyaaltı Belediyesi'nden Öğretmenler Günü'ne Özel Sergi

Konyaaltı Belediyesi, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk anısına emekli resim öğretmeni Yamen Karaarslan’ın 1950-1980 yıllarında öğrenci tarafından yapılan resimlerden oluşan sergisini açtı.

Konyaaltı Belediyesi'nden Öğretmenler Günü'ne Özel Sergi
Konyaaltı Belediyesi Fuaye alanında, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk anısına düzenlenen ‘Karma Resim Sergisi’ açılışına Konyaaltı Belediyesi Başkan Yardımcısı Cansel Tuncer, Edip Kemal Bahadır, serginin sahibi Yamen Karaarslan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Emekli Resim Öğretmeni Yamen Karaarslan, bu serginin 1950-1980 yıllarında ortaokul ve lise öğrencilerinin yaptığı resimlerden oluştuğunu söyledi.

Karaarslan, ‘Geçmişe Bakmak Geleceği Görmek’ konulu sergiyle öğrencilerinin eserlerinin korunduğunu ve bir koleksiyon oluşturduğunu belirterek, böyle özel bir günde sergiye katkı koyan ve destek veren Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e teşekkür etti.

Konyaaltı Belediyesi Başkan Yardımcısı Cansel Tuncer, tüm öğretmenlerin Öğretmenler Günü’nü kutlarken, öğretmenlerin çok önemli bir görev yaptığını, Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda ışıl ışıl bir neslin yetişmesinde çok büyük emekleri olduğunu kaydetti.

Daha sonra Başkan Yardımcısı Cansel Tuncer, Edip Kemal Bahadır ve katılımcılar serginin açılış kurdelesini kesti. Sergi sahibi Yamen Karaarslan, davetlilere sergiyi gezdirerek, eserleri hakkında bilgi verdi. Başkan Yardımcısı Cansel Tuncer, Yamer Karaarslan’a teşekkür ederek, çiçek verdi. Resim sergisi 2 Aralık Cuma gününe kadar Konyaaltı Belediyesi Fuaye alanında açık kalacak.
Kaynak: İHA