Kolombiya'da Hükümet İle FARC Arasında Barış Anlaşması İmzalanması

Dışişleri Bakanlığı, Kolombiya'da hükümet ile FARC arasında barış anlaşması imzalanmasını memnuniyetle karşıladı.

Dışişleri Bakanlığı, Kolombiya'da hükümet ile Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri (FARC) arasında barış anlaşması imzalanmasını memnuniyetle karşıladığını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Kolombiya Hükümeti ile FARC arasında 52 yıldır süren silahlı çatışmaların sonlandırılmasına ilişkin 12 Kasım'da Havana'da son haliyle üzerinde uzlaşılan barış anlaşmasının Kolombiya Cumhurbaşkanı Juan Manuel Santos ve FARC Lideri Rodrigo Londono tarafından Bogota'da imzalanmasının memnuniyetle karşılandığı belirtildi.

Açıklamada, 26 Eylül'de Cartagena'da imzalanan ancak 2 Ekim'deki referandum sonucunda uygulamaya geçirilemeyen bir önceki anlaşmaya ilişkin çeşitli kesimlerin tereddüt ve çekincelerini dikkate alan yeni anlaşmanın Kolombiya'da kalıcı barış ve istikrar yönünde atılmış önemli bir adımı teşkil ettiği ifade edildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

'Sürecin bundan sonraki aşamalarının da başarıyla tamamlanması samimi temennimizdir. Sayın Cumhurbaşkanımız, Kolombiya'daki barış sürecindeki liderliği nedeniyle 2016 Nobel Barış Ödülüne layık görülen Cumhurbaşkanı Juan Manuel Santos'u telefonla arayarak tebrik etmişti. Ülkemiz, Kolombiya'daki barış sürecinin çeşitli veçhelerine katkıda bulunmaya devam edecektir.'
Kaynak: AA