KMÜ, Öğrencilerinden Köy Okullarına Anlamlı Destek

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Sağlık, Kültür ve Etik Öğrenci Topluluğu üyeleri Kamu Personeli Seçme Sınavının (KPSS) ardından sınavda adaylara verilen kalemlerden 16 bin adet toplayarak köy okullarındaki öğrencilere dağıttılar.

KMÜ, Öğrencilerinden Köy Okullarına Anlamlı Destek
Topluluk üyeleri 20 Kasım 2016 tarihinde düzenlenen ve milyonlarca adayın ter döktüğü sınavda farklı bir heyecana gönül vererek adaylara dağıtılan kırtasiyeleri köy okullarındaki öğrenciler için topladılar. 10 bin kalem sloganıyla bu kampanyaya başlayan KMÜ öğrencileri, 45 farklı okulda görev yaparak içerisinde kalem, silgi ve kalemtıraşların yer aldığı setlerden 8 bin adet topladı ve toplamda 16 bin kaleme ulaştı.

Sağlık, Kültür ve Etik Öğrenci Topluluğu Başkanı Berivan Kınış, kampanya için hedefledikleri rakamı aşmış olmalarından dolayı büyük bir mutluluk yaşadıklarını belirterek, “Topluluk olarak her zaman ‘kendini mutlu etmenin yolu başkalarını mutlu etmekten geçer’ anlayışı ile hareket ediyoruz. İnternetten ve sosyal medya hesaplarından yaptığımız paylaşımlar sonucunda ülkemizin farklı yerlerinden bile kampanyamıza destek geliyor. Öğrenci kardeşlerimizin kırtasiye eksikliklerini bir nebze olsun giderebilmek bizi oldukça mutlu ediyor. Arkadaşlarım ve ben her çocuğun bir umut olduğu düşüncesiyle yeni projelerle çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA