Kadına Yönelik Şiddet Konulu Konferans

Kırklareli Valisi Esengül Civelek, kadına yönelik şiddetin ciddi bir toplumsal sorun olduğunu söyledi.

Vali Civelek, Şeker Depoları Cazibe Merkezinde düzenlene 'Kadına yönelik şiddetle mücadeleye bütüncül yaklaşım' konferansında kadına yönelik şiddettin önlenmesi ve mücadelesinin önemli olduğunu belirtti.

Kadına yönelik şiddettin kabul edilemez bir olay olduğunu belirten Vali Civelek, şiddetin tüm insanların ortak sorunu olduğunu kaydetti.

Şiddetin türü, tipi ülkeden ülkeye değişse de, şiddetin mağdurlarının kadınlar ve çocuklar olduğunu vurgulayan Civelek, uygulayıcılarının ise erkekler olduğunu aktardı.

Vali Civelek sözlerini şöyle sürdürdü:

'Uluslararası yükümlülüklerimiz, gerekse ulusal düzeyde gerçekleştirdiğimiz tüm yasal düzenlemelere rağmen dünyanın tüm ülkelerinde olduğu gibi ülkemizde de kadına yönelik şiddet ciddi bir toplumsal sorundur. Şiddet korkusu, kadınları öyle bir baskı altına alıyor ki kadın kimlik sorunu yaşıyor. Kadın kendisine olan öz güvenini kaybediyor, kendisini geliştiremiyor. Hepimizin barındığı, beslendiği, kendimizi güvende hissettiğimiz ailenin içinde var olan şiddet ise fazlası ile gerek çocuk, gerek kadın için incitici ve yaralayıcıdır'

Hiç bir çocuğun şiddete tanıklık etmemesi gerektiğini de di̇le geti̇ren Vali Civelek, 'Bir kez babasının, annesine karşı uyguladığı aşağılayıcı davranışı gören çocukların bütün bir yaşamı olumsuz etkileniyor. Ailede şiddete tanık kız çocuğu var ise şiddeti bir kader olarak kabul ediyor. Çaresizlik içerisinde öğreniyor ki 'babamda annemi döver de, bu benim kaderim' diyor. Biz çocuklarımız için her platformda onları umudumuz olarak tanımlıyoruz. Şiddet ortamında büyüyen çocuklarımız bizi her zaman için endişelendiriyor.' dedi.

Konferans, çeşitli sunumlarla devam etti.

Kaynak: AA