İzmir'deki Cinayet Davası

Eşiyle barışmak için gittiği evde çıkan kavgada bir kişinin ölümüne, bir kişinin yaralanmasına neden olduğu iddiasıyla yargılanan üç kardeşten biri müebbet, biri 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı, diğeri ise beraat etti.

İzmir'de, eşiyle barışmak için gittiği evde çıkan kavgada bir kişinin ölümüne, bir kişinin yaralanmasına neden olduğu iddiasıyla Yargıtayın bozma kararının ardından yeniden yargılanan üç kardeşten biri müebbet, biri 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı, diğeri ise beraat etti.

İzmir 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, 'Kasten adam öldürmek' suçundan müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan tutuklu sanık Ömer K, tutuksuz sanıklar Ali K. ve Ahmet K, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı Pınar Melli ile taraf avukatları katıldı.

Olayda hayatını Menice Kutlucan'ın yakınlarının da takip ettiği duruşma öncesi ve sonrası geniş güvenlik önlemleri alındı.

Avukat Melli, Yargıtay Ceza Dairesinin, olayda bir kadının hayatını kaybetmesi nedeniyle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının davaya müdahil edilmesi gerektiğini yönünde yerel mahkemenin verdiği kararı bozması gerektiğini hatırlattı.

Mahkeme heyeti, Bakanlığın davaya katılma talebini kabul ederek tutuklu sanık Ömer K'yi 'Kasten adam öldürme' suçundan müebbet, Ali K'yi 'Kasten yaralama' suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırdı. Tutuksuz sanık Ahmet K'nin de beraatine karar verdi.

- Olayın geçmişi

İzmir'de, Ali K, 2012 yılının Ramazan Bayramı'nda baba evine dönen eşi Hatice K. ile barışmak için kardeşleriyle kayınpederinin evine gitmiş burada çıkan kavgada bıçaklanan Menice Kutlucan hayatını kaybetmişti.

Soruşturma sonucunda Menice Kutlucan'ı öldüren bıçağı sanıklardan Ömer K'nin kullandığı tespit edilmiş, adliyeye sevk edilen üç zanlıdan Ali K. ve Ömer K. tutuklanmış, Ahmet K. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

İzmir 11. Ağır Ceza Mahkemesi 24 Eylül 2013'teki celsede, tutuklu sanık Ömer K'yi 'Kasten adam öldürme' suçundan müebbet, Ali K'yi 'Kasten yaralama' suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırmış, tutuksuz sanık Ahmet K'nin de beraatine karar vermişti. Yargıtay Ceza Dairesi, olayda bir kadının öldüğünü, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının davaya müdahil edilmesi gerektiğini belirerek yerel mahkemenin verdiği kararı bozmuştu.

Kaynak: AA