ITFC İle KOSGEB Arasında İş Birliği

Uluslararası İslami Ticaret Finansman Kurumu (ITFC) Üst Yöneticisi Sonbol: 'ITFC, kuruluşundan bugüne Türkiye'de 3 milyar 417 milyon dolar finansman kullandırdı. Bunun önemli bir kısmı KOBİ'lerin ihracat finansmanı ihtiyaçlarına yöneliktir'

İslami Kalkınma Bankası (IDB) Grubu'nun üyesi olan Uluslararası İslami Ticaret Finansman Kurumu (ITFC), KOBİ'lerin gelişimi için ticaretin finansmanında iş birliği ve koordinasyonu geliştirmek üzere Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ile mutabakat zaptı imzaladı.

İmza töreni, İstanbul'daki İslam Kalkınma Bankası Grubu Ülke Ofisi'nde gerçekleştirildi. Mutabakat zaptına, ITFC Üst Yöneticisi (CEO) Hani Salem Sonbol ve KOSGEB Başkanı Recep Biçer imza attı.

Türkiye'deki KOBİ'lere İslami ticaret finansmanı çözümleri sunma imkanlarını ele alan mutabakat zaptı, Türkiye'deki KOBİ'ler için kapasite geliştirme aktiviteleri düzenlemek üzere ortak programlar geliştirmeyi, KOSGEB'in bilgi birikimini diğer İslam İşbirliği Teşkilatı üye ülkeleriyle paylaşmak üzere Reverse Linkage programları gerçekleştirmeyi kapsıyor.

İmza töreninde konuşan ITFC Üst Yöneticisi Sonbol, ITFC'nin, insanların refah düzeyleri ve yaşamlarını iyileştirmek için üye ülkeler arasında ve dünyanın diğer bölgelerinde kendini İslami ticaret finansmanına adadığını söyledi.

Sonbol, ITFC'nin aktivitelerini sadece ticaret finansmanıyla sınırlı tutmadığını, müşterilerine danışmanlık hizmeti de sağladığını, onları İslam İşbirliği Teşkilatı'na üye ülkelerdeki diğer ortaklarla tanıştırdığını, yerel kurumlarla iş birliği içerisinde KOBİ'lerin kapasitelerinin geliştirilmesi, Reverse Linkage projeleri ile uzmanlığın ve tecrübenin karşılıklı aktarılmasını sağladığını kaydetti.

IDB ve ITFC'nin finansman imkanlarından en çok faydalanan ülkelerden birinin Türkiye olduğunu vurgulayan Sonbol, 'ITFC, kuruluşundan bugüne Türkiye'de 3 milyar 417 milyon dolar finansman kullandırdı. Bunun önemli bir kısmı KOBİ'lerin ihracat finansmanı ihtiyaçlarına yöneliktir.' dedi.

KOSGEB Başkanı Recep Biçer de mutabakat zaptının iş birliği ve koordinasyonu geliştireceğini ifade etti.

Kaynak: AA