İnşaat Sektörünü Buluşturan Site

İnşaat sektörünün tüm paydaşlarını bir araya getiren, şeffaf veri tabanı oluşturup paylaşan bir internet sitesi, düzenlenen bir kokteylle tanıtıldı.

İnşaat Sektörünü Buluşturan Site
Türkiye’de inşaat sektörü açısından, inşaat firmaları ve sektör tedarikçileri arasında köprü görevi üstlenecek bir internet sitesi kuruldu. Sektöre dair her bilginin alınabileceği sitenin tanıtımı da yapıldı. Sitenin dijital lansmanının 12 Aralık 2016’da gerçekleştirileceğini kaydeden Demirce Mimarlık Kurucusu ve TimPlatform Yönetim Kurulu Başkanı Alpay Demirci, TimPlatform.com’un önemine dikkat çekti. Demirci, internete ulaşmamızı sağlayan araçların gün geçtikçe gündelik hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olduğunu kaydederek, "Hangi otelde kalacağımıza nereye gideceğimize veya hangi yemeği yiyeceğimize internet üzerinden oluşmuş platformlar ile karar veriyoruz. Bu platformlar sayesinde bizden önceki kullanıcı ve müşteri deneyimlerini öğreniyoruz ve daha doğru tercihler yapıyoruz. Buradan yola çıkarak, bu internet sitesi inşaat sektörünün tüm paydaşlarını hedeflenerek geliştirildi. Amacımız sektörde şeffaf ve güvenilir bir başvuru kaynağı olmak. Gayrimenkul alıcıları, gayrimenkul firmaları ve gayrimenkul tedarikçilerinden oluşan üç ana grup ve özellikle gayrimenkul alıcılarının kararları sektörün tamamını etkiliyor. Bu site, yenilikçi merkezi duruşuyla, bilgiyi işleyerek sektörün kullanımına tekrardan verme misyonunu üstlendi” diye konuştu.

Sistemin doğru veri üretebilmesinin, yalın ve kullanıcı dostu olması bir gereklilik olduğunu belirten Demirci, “Biz de radikal bir kararla reklam almamaya karar verdik. Bunun sonucu olarak kullanıcı sayılarımızın çok hızlı artması, çok kısa bir dönemde internet sitemizin sıralamalarda yükselişi ve kullanıcı zamanlarının dünya ortalamalarının çok üzerine çıkmasıyla bir dijital başarı hikayesine dönüştü. Bu yüzden çok mutluyuz ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz. Reklam olmadan, tarafsız, şeffaf bir şekilde gayrimenkul alıcılarının kararlarını siteyi kullanarak vermeleriyle gayrimenkul firmaları ve onlara ulaşmak. 4 yıldır bu proje üzerinde çalışıyoruz; son bir yıldır da sitemiz yayında. Kendi doğrularını söyleyen, yaşam standartlarını yükseltecek, gayrimenkul alıcısıyla inşaat firması arasındaki sağlıklı iletişimi yaratacak bir sistem. Firmaları yüzlerce farklı kritere göre değerlendiriyoruz. Konut almak isteyenler en çok puana sahip inşaat firmalarının projelerini tercih ediyor. İnşaat firmaları ücretli ve ücretsiz üyeliklerden birini seçebiliyorlar. Firmalardan olabildiğince yoğun bilgi girmesini bekliyoruz” bilgisini verdi.
Kaynak: İHA