Gönüllü Atandığı Yüksekova'dan 21 Yıldır Ayrılmadı

Aksaraylı İngilizce öğretmeni Orhan Yıldız, gönüllü atandığı Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 21 yıldır görev yapıyor Yıldız: 'Evimde gibiyim. Dostlarımın, kendi insanımın içindeyim. Kendi vatanımda, kendi devletimdeyim' 'Eğitim ordusuna yeni katılacak arkadaşlarım, özellikle hizmete muhtaç bölgelere gelsin. Hiçbir şeyden korkup çekinmesinler. Hepimiz biriz. Burada sevgi, saygı ve hürmet göreceklerdir'

SAİM HARMANCI - Aksaraylı İngilizce öğretmeni Orhan Yıldız, gönüllü atandığı Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 21 yıldır görevini sürdürüyor.

İngilizce öğretmeni Yıldız, 21 yıl önce kendi isteğiyle Yüksekova'ya atandı. Bu süreçte verdiği eğitimle çok sayıda lise öğrencisinin üniversite sınavını kazanmasına yardımcı olan Yıldız, bölgedeki vatandaşların takdirini topluyor.

İsmet Alkan Anadolu Lisesinde görevli Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede öğretmenlere büyük değer verildiğini söyledi.

Kendisine sık sık 'Yüksekova'da 21 yılın nasıl geçtiğinin' sorulduğunu dile getiren Yıldız, doğuda görev yapmasının yadırganacak bir durum olmadığını belirtti.

Yıldız, 'Evimde gibiyim. Dostlarımın, kendi insanımın içindeyim. Kendi vatanımda, kendi devletimdeyim. Kendimi son derece rahat hissediyorum. Eğitim ordusuna yeni katılacak arkadaşlarım, özellikle hizmete muhtaç bölgelere gelsin. Hiçbir şeyden korkup çekinmesinler. Hepimiz biriz. Burada sevgi, saygı, hürmet göreceklerdir.' dedi.

Yüksekova'da görev yaptığı sürede çok önemli bir sıkıntı yaşamadığını bildiren Yıldız, 'Yeni öğretmenlerimiz şevkli, hevesli olsunlar. Memleketin her tarafı bizim. İnsanlar bizim. Ailelerinden gördükleri sıcaklığın benzerini görecekler.' ifadelerini kullandı.

Bölgeye karşı ön yargısı olanların, ilçeye gelip bir süre kaldıktan sonra buradan ayrılmak istemeyeceğini anlatan Yıldız, 'Çünkü kimin kapısını çalsalar, insanlar ekmeğini, evini paylaşmaya hazır.' diye konuştu.

- 'İnsanımıza, devletimize güvensinler'

Devlet ve ilçede yaşayan vatandaşların el ele vererek yatırımları artırdığını anlatan Yıldız, 'Yatırımlar ve okullaşma gittikçe artıyor. İnsanımız daha fazla aydınlanıyor. Her meslekten, branştan insanlarımız buraya gelsin. İnsanımıza, devletimize güvensinler.' dedi.

Şimdiye kadar birçok öğrencisinin öğretmen olup farklı illere atandığına işaret eden Yıldız, öğrencilerine güvendiğini kaydetti.

Lisenin 12. sınıf öğrencisi Gülcan Esen ise hayalinin İngilizce okumak ve bir üniversitede rektörlük yapmak olduğunu söyledi.

Geleceğe yönelik planları bulunduğunu belirten Esen, 'Orhan hocam gibi ben de insanlara destek olmak istiyorum. O, Yüksekova'da birçok kişiye katkı sundu. Yüzlerce öğrencinin okumasına vesile oldu. Öğretmenimiz olduktan sonra kendimize inandık, güvendik. Üniversiteyi kazanabileceğimize inanıyoruz.' diye konuştu.
Kaynak: AA