Giresun'da Türk Sanat Müziği Konseri Verildi

Giresun'da TRT saz sanatçıları ve Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürlüğü kursiyerlerinden oluşan koro Türk Sanat Müziği konseri verdi.

Giresun Üniversitesi Ömer Halisdemir Konferans Salonu'nda verilen konserde TRT saz sanatçıları Tanju Erol, Serkan Aksoy, Yücel Yüceturanlı ve Ateş Erol dinleyicilere keyifli anlar yaşattı. Solo eserler seslendiren kursiyerler de dinleyicilerin beğenisini topladı.

HEM Müdürü Harun Karabürk, burada yaptığı konuşmada, her sanat dalının, içinde bulundurduğu kültürel normlarla ve farklılıklarla birlikte, duyguları, kültürü ifade şekli olduğunu söyledi.

Müziğin sadece bir ifade şekli olmayıp müzikle uğraşanlara başka bir takım katkılar sağladığını dile getiren Karabürk, şunları kaydetti:

'Son yapılan araştırmalarda bir müzik aleti çalan çocukların IQ'lerinin emsallerine göre 10 puan arttığı bilimsel olarak ifade edilmiştir. Özgün düşünce becerisi, iletişim, koordinasyon becerileri müzikle uğraşmayanlara göre daha ileri düzeydedir. Tüm bu kazanımlarıyla birlikte duygularını bu güzel sanat dalıyla ifade eden, zaman, emek, çaba harcayarak böylesine güzel bir dinleti hazırlayan çok değerli koristlerimizi tebrik ediyorum.'

Kaynak: AA