GAGİAD Üyeleri GSO Başkanı Konukoğlu İle Gündemi Değerlendirdi

GAGİAD üyeleri Gaziantep Sanayi Odası Başkanı (GSO) Adil Konukoğlu ile bir araya geldi.

GAGİAD Üyeleri GSO Başkanı Konukoğlu İle Gündemi Değerlendirdi
GAGİAD’da önceki dönemin Yönetim Kurulu başkanları, üyeleri, kadınlar kurulu üyeleri ve GAGİAD üyeleri GSO Yönetim Kurulu Başkanı ve GAGİAD Kurucu Başkanı Adil Konukoğlu ile toplantıda bir araya geldi. Dernek merkezinde gerçekleşen toplantıda, Türkiye ve Gaziantep’e dair gündem değerlendirmeleri görüşüldü. GAGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Bora Tezel, bizlere genç iş adamları olarak ülkemizin ve şehrimizin kalkınması konusunda çok önemli görevler düştüğünü söyledi.

Tezel, "Gaziantep bu konuda birbirini destekleyen, üreten ve sürekli çalışan bir şehir. Sanayimizin ve üretimimizin en önemli temsilcisi GSO Yönetim Kurulu Başkanımız ve Kurucu Başkanımız Adil Konukoğlu’nu ağırlamaktan onur ve gurur duyuyoruz. Bizler bugün şehrimiz için neler yapabiliriz konusunda Sanayi Odası Başkanımızın gündem değerlendirmeleri ve üyelerimizin fikir alışverişi ile irdeleyeceğiz’’ dedi.

GSO Yönetim Kurulu Başkanı ve Gagiad Kurucu Başkanı Adil Konukoğlu, gündeme dair değerlendirmelerde bulunarak, "Gaziantep olarak güçlü bir şehiriz. Bizler Gaziantepliler olarak atalarımızdan gelen vatan sevgisi bilinci ile yetiştirildik. İçinde bulunduğumuz sıkıntılı süreci başarı ile birbirimize destek olarak atlatacağız. Bu hususta bizlere düşen görev çalışıp, üretip istihdam sağlamaya devam etmektir. Şehrimize ve ülkemize hizmet etmek en önemli görevlerimiz. Şu an yaşadığımız en büyük sıkıntı piyasalarda nakit baskısıdır. Bu baskı da ödemelerde sıkıntı yaratıyor. Ülkemiz dönemsel olarak bu sıkıntıları yaşıyor. Bunun da en büyük sebebi aslında tasarruf yapılmamasıdır. Ülkemiz tasarruf konusunda rakamsal olarak çok gerilerde. Çin’in tasarruf oranı yüzde 54, Avrupa’nın yüzde 35, ülkemizin ise yüzde 14. Bu veriler doğrultusunda değerlendirme yaptığımızda ekonomimizdeki dalgalanmaların genel sebebini görebiliriz. Artık ekonomi globalleşiyor. Dinamikleri değişen dünya ekonomisinde ülke olarak önlemlerimiz almalıyız.Gaziantep Sanayi odası olarak birçok yeni projelerimizi tamamlamak üzereyiz. Özellikle de sanayicilerimize istihdam konusunda destek olmak amacıyla eğitim merkezi kurduk. Bu eğitim merkezlerinde sanayicilerimize kalifiye eleman istihdamı konusunda destek olacağız. Ayakkabı ve terlik sektörü için ihtisas sanayi bölgesi kurulacak. Bunun alt yapısı da hazır durumdadır. Bu günlerde bizlere düşen en büyük görev ülkemize dört elle sahip çıkıp, istihdam sağlamaya devam etmek ve istikrarlı bir şekilde yatırımlarımızı sürdürmektir" diye konuştu.

Toplantı daha sonra GAGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Bora Tezel’in, GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu’na hediye takdimi ile sona erdi.
Kaynak: İHA