Fen Lisesi Polonya'dan Döndü

Antalya’nın Manavgat Namık Karamancı Fen Lisesi proje ekibi Polonya’nın Szubin şehrinde düzenlenen “Reversed Roles at School: Flipped Classroom and Learning Through Teaching” Erasmus+ KA2 projesi kapsamında gerçekleştirilen öğretmen eğitimini tamamladı.

Fen Lisesi Polonya'dan Döndü
Polonya’nın Szubin şehrinde düzenlenen “Reversed Roles at School: Flipped Classroom and Learning Through Teaching” Erasmus+ KA2 projesine katılan Namık Karamancı Fen Lisesi proje ekibi Manavgat’a döndü. Manavgat Namık Karamancı Fen Lisesi Müdürü Hasan Kökçü, “Flipped Classroom” KA2 projesinin ilk toplantısının okullarından 2 öğretmenin katılımıyla Polonya’da gerçekleştirildiğini belirterek “Litvanya, İtalya, Macaristan, Romanya, Yunanistan ve Polonya’dan ortaklarımızla geleneksel sınıf etkinlikleri ve öğretim metodunun yerine “Tersyüz Edilmiş Sınıf” diye adlandırdığımız yenilikçi bir eğitim metodu ile ilgili 2 yıl birlikte çalışacağız. Bu yeni öğretim metodunda öğrenciler öğretmenlerimiz tarafından hazırlanan ders videoları ve içeriklerini evlerinde izleyerek derslerini yapacaklar ve okulda konu ile ilgili etkinlik ve alıştırma yapacaklar” dedi.

Polonya toplantısı ile ilgili bilgi veren proje sorumlusu İngilizce öğretmeni Hasan Biber ise “Polonya’nın Szubin şehrindeki ortağımız olan okulun düzenlediği toplantıda 5 gün boyunca projenin uygulanma sürecinde ders videoları ve içerikleri hazırlarken kullanacağımız web araçları ile ilgili olarak yoğun bir eğitim aldık. Başta Camtasia Studio programı olmak üzere derslerimizi daha ilgi çekici hale getirmek ve “Tersyüz Edilmiş Sınıf” metodunu denemek ve uygulamak için gerekli olan Powtoon, Jing, Ezvid, Sketchbook, Moodle gibi web araçlarını etkin kullanabilmeyi öğrendik. Son gün yaptığımız proje yönetim ve değerlendirme toplantılarında ise ilk yıl çalışmalarını planlayarak ülkemize döndük.”
Kaynak: İHA