Diş Hekimliği Fakültesi Öğrencileri Önlük Giydi

Adıyaman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde eğitim gören 62 öğrenci Diş Hekimleri Haftası münasebetiyle düzenlenen törende önlük giydi.

Diş Hekimliği Fakültesi Öğrencileri Önlük Giydi
Tıp Fakültesi ikinci etap Konferans Salonunda gerçekleştirilen törene Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Seyit Temir, Prof. Dr. Hasan Solmaz, Prof. Dr. Ali Aydın, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yasin Çiçek, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Koca, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İdris Türel, Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Gürbüz, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Halil Tuğluk, Gölbaşı Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nazif Çetin, akademik ve idari personel, öğrenciler ile öğrenci velileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende, törenin günün anlam ve önemine dair açılış konuşmasını Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Yasin Çiçek yaparken Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü de bir konuşma gerçekleştirerek öğrencilere çeşitli tavsiyelerde bulundu.

Törende konuşmaların ardından öğrenciler tek tek sahneye çağrılarak önlüklerini giydi. Törenin ardından ise katılımcılar düzenlenen kokteyle katıldı.

Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yasin Çiçek yaptığı konuşmada, ’’Fakültemiz 18 Kasım 1908 Darü’l Fünun Osmanlı Tıp Fakültesini olarak açıldı. 22 Kasım 1908’de Dişçi Mektebi Aliyesi açıldı. Cumhuriyet Döneminde ise 1933’te İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Diş Hekimliği Yüksekokulu adını aldı ve eğitimin dört yıla çıktı’’ dedi.

Daha sonra konuşan Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü ise, “Diş Hekimliği Fakültesini 4-5 yıllık bir çalışmanın ardından hastanesiyle beraber açmış olduk. Bu senede ilk defa öğrenci aldık. Sizleri burada görmüş olduk. Diş Hekimliği Fakültesi Üniversitemize dahil olması eğitim ve öğretimle dahil olması, diş hastanesinin de kurulmuş olması Üniversitemiz adına ayrı bir fark oluşturuyor. Fakültemizi kurduk. Bu andan itibaren yapmamız gereken şey kaliteyi artırmak. Mesleki edinimlerini mutlaka edineceksiniz. Bundan daha önemlisi hayatta ve sosyal ortamda en iyi insanı, en mükemmel insanı nasıl elde edebiliriz onu ortaya koyacağız. Bunun için çalışacağız. Dünya sürekli değişip gelişiyor. Bizim de sürekli arayış içinde olup, kendimizi geliştirmemiz, çalışmamız araştırmamız ve bir günümüzle diğer günümüzü aynı tutmamamız gerekiyor.

Bugünlerin kıymetini bilin, hocalarınızdan en iyi şekilde faydalanın. Gününüzün kıymetini bilin. Kendinizi en güzel şekilde gelecek çağlara hazırlayın. Gelecek çağları görmeye çalışın” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA