Dinçer Ve Akyürek Öğretmenler Günü'nü Kutladı

İçel Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer ve Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Çukurova Şubesi Başkanı Gül Akyürek, yayınladıkları mesajlarla Öğretmenler Günü’nü kutladılar.

İçel ESOB Başkanı Dinçer, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, bir ülkenin çağdaşlığının, öğretmenin o toplum içerisindeki yeriyle ölçülebileceğini belirtti.

Dinçer, Türkiye Cumhuriyeti’nin gurur veren başarılı atılımlarında, mesleğine, Atatürk ilke ve devrimlerine yürekten bağlı, bağımsız, demokratik ve laik bir toplum oluşturma ülküsüne inanmış, zekayı, duygu ve düşünceyi işleyip şekil veren insan mimarı çalışkan öğretmenlerin üstün çabalarının önemli yer tuttuğunu ifade etti.

Atatürk liderliğinde bağımsızlığına kavuşan bu ülke, kurulan bu cumhuriyet, eğitim ordusunun azim ve kararlılığıyla geleceğe emin adımlarla yürümektedir” diyen Dinçer, “Değerli öğretmenlerimiz, aydınlık geleceğimiz olan yavrularımızın, Atatürk’ün fikir ve düşünceleri ışığında, vatan, millet, bayrak sevgisi, milli ve ahlaki değerler ile donatılarak; bilgili, bilinçli, saygılı, hoşgörülü ve hür düşünceli bireyler olarak yetiştirilmesinde ve kültürel mirasımızın genç kuşaklara aktarılmasında çok onurlu bir sorumluluk üstlenmektedir. Bugün toplumsal huzur ve barışın sağlanması, ülkemizin gelişmiş devletler seviyesine yükselebilmesi hiç şüphesiz bu onuru taşıyan fedakar öğretmenlerimizin özverili çalışması ve eğitici kimliği ile mümkündür” ifadelerini kullandı.

Öğretmenlerin, mesleğin daha da yücelmesi, özlük ve sosyal haklarının iyileştirilmesi gibi konularda Milli Eğitim Bakanlığı’nın üzerine düşen sorumluluğu yerine getireceğine inandığını vurgulayan Dinçer, şunları kaydetti: “Büyükşehirlerde geçim, bazı bölgelerde ise başta can güvenliği olmak üzere çeşitli zorluklara göğüs geren öğretmenlerimizin ekonomik sorunlarının çözümü için Milli Eğitim Bakanlığına ayrılan bütçenin arttırılması gerekmektedir. Başöğretmen Atatürk’ün izinde olan çağdaş öğretmenlerimiz, laiklik ve demokrasiyi benimsemiş, yarınlara güvenle bakan bir nesil yetiştirmek için dün olduğu gibi bugün de üzerine düşen görevi sonuna kadar yerine getirecektir. Bu inançla tüm eğitimcilerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, Başöğretmen Atatürk başta olmak üzere sonsuzluğa göç etmiş bütün öğretmenlerimizi saygıyla anıyor, bu kutsal mesleğe yıllarını verip emekli olmuş öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum.”

Akyürek: “Öğretmenler daha iyisini hak ediyor”

TÜGİAD Çukurova Şubesi Başkanı Akyürek de mesajında, öğretmenlerin sadece bir eğitimci olmadıklarını, bilgiyi sevgiyle yoğurup; emekle, özveriyle bizleri insan ve birey haline getiren saygın ve vazgeçilmez kişiler olduğunu belirtti.

“Çocuklarımızı ve gençlerimizi yetiştiren, ülkemizi geleceğe hazırlayan saygıdeğer öğretmenlerimizin öğretmenler gününü en içten duygularımla kutlarım” diyen Akyürek, öğretmenlerin bir çocuğun geleceğe attığı her adımın gerçek sahibi olduklarının altını çizdi. Akyürek, “Bugün sağlıklı nesillerin yetiştirilmesinde başrolü oynayan öğretmenlerimizin daha iyi şartlar altında eğitim vermeleri temennimizdir. Ülkemizin çağdaş ve demokratik bir geleceğe sahip olması ancak ve ancak eğitimle mümkün olacaktır. Bu nesil de hiç şüphesiz öğretmenlerimizin ellerinde yetişecektir. Ulu Önder Atatürk’ün, ‘Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır’ sözü daima hafızamızda bulunmalıdır. Bu vesileyle tüm öğretmenlerimizi saygıyla selamlıyor, bizler üzerindeki tüm emekleri için şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Kaynak: İHA