Çöpten Çıkarılan Ekmekleri Un Haline Getirip Pasta Yapıyorlardı

Esenyurt’ta bir imalathanede çöplerden toplanan ekmeklerin kurutularak un haline getirildiği ve pasta, ekmek gibi unlu mamuller yapılmak üzere pastahanelere satıldığı tespit edildi. Esenyurt Belediyesi zabıta ekipleri yaptığı baskınla imalathaneyi mühürledi. Öte yandan, o imalathane kameralar tarafından görüntülendi.

Çöpten Çıkarılan Ekmekleri Un Haline Getirip Pasta Yapıyorlardı
Esenyurt’ta geçtiğimiz günlerde bir unlu mamul imalathanesinde yaşanan skandal ortaya çıktı. İddiaya göre, yabancı uyruklu işçilerin çalıştığı imalathanede çöplerden toplanan ekmeklerin fırınlarda kurutularak un haline getirildiği öğrenildi. Ardından ihbar üzerine harekete geçen Esenyurt Belediyesi zabıta ekipleri imalathaneye baskın düzenledi.

Ekipler imalathanede gördükleri manzara karşısında şoke oldu. Zabıta ekiplerinin çalışması sonucunda çöplerden toplanan ekmeklerin kurutularak un haline getirildiği ve pasta, ekmek gibi unlu mamuller yapılmak üzere pastahanelere satıldığı tespit edildi. Bunun üzerine imalathane para cezası kesilerek mühürlendi.

Öte yandan, o imalathane kameralar tarafından görüntülendi. Esenyurt Belediyesi Zabıta Müdürü Özcan Gümüşsoy, "İhbar geldi. Takip ediyorduk. Yaptığımız baskında karşılaştığımız manzara bu. Başkanımız Necmi Kadıolğu’nun talimatıyla işlemleri yaptık" dedi.

İmalathanede çalışan bir Afgan işçi ise, "Bana ekmekleri getiriyorlardı. Ben un yapıp gönderiyordum" diye konuştu.

Kaynak: İHA