Çermik'te Yerel Eylem Grubu Derneği Kuruluş İmzaları Atıldı

Diyarbakır’ın ilçelerinden Çermik, Çüngüş Yerel Eylem Grubu Derneği kuruluş imzaları atıldı. Dernek Başkanlığı’na Korudağ Mahalle muhtarı Hayrettin Kızılaslan getirildi.

Çermik'te Yerel Eylem Grubu Derneği Kuruluş İmzaları Atıldı
Yerel Kalkınma Uzmanı Mansur Meçin’in Başkanlığı’nda Kaymakamlık Konferans Salonu’nda yapılan bilgilendirme toplantısına Çüngüş Kaymakamı ve Çermik Kaymakam Vekili Ahmet Başer, Belediye Başkanı Şehmus Karamehmetoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Sehit Kaya, kurum amirleri ve Sivil Toplum Kuruluşları (STK) temsilcileri katıldı.

Yerel Kalkınma Uzmanı Mansur Meçin, yaptığı açıklamada, AB ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen IPARD Programı kapsamında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan “LEADER Tedbiri Farkındalık Yaratma ve Yerel Halkı Harekete Geçirme Teknik Destek Projesi” kapsamında bulunan Amasya, Çanakkale, Kastamonu, Denizli, Erzurum, Manisa, Ankara, Ordu, Samsun ve Diyarbakır olmak üzere 10 IPARD illinde uygulanmaya başlandığını söyledi.

Meçin, "Bu bağlamda ilimizde yapılan çalışmalarda Çermik ve Çüngüş Yerel Eylem Grubu, Eğil, Dicle, Hazro, Hani ve Kocaköy Yerel Eylem Grubu olmak üzere iki kalkınma derneği kurulması uygun görülmüştür. Proje çalışmaları kapsamında ilçemizde LEADER yaklaşımına yönelik bilgilendirme, farkındalık oluşturma ve yerel halkı harekete geçirme faaliyetleri yürütülmeye başlamıştır" dedi.

Yerel Kalkınma Uzmanı Mansur Meçin, Çermik ve Çüngüş ilçelerini kapsayan Yerel Eylem Grubu Derneği kuruluş imzalarının atıldığını kaydederek, "Bu dernek kırsalda yaşayan insanlarımıza önce yetenek kazandıracak sonra örneğin bir süt üreticisinin sütünü nasıl satacağı yönünde fikirlerini geliştirip ekonomik yönden güçlenmesi sağlanacak. Yetenek kazandırıldığında insanlar boş duramaz. 30 yılı aşkın süredir Avrupa Birliği ülkelerinde uygulanan LEADER yaklaşımı, sorunların masa başında tespit ve çözümünden ziyade yerel aktörlerin kalkınma sürecine dahil olmasını sağlayarak oluşturulan Yerel Kalkınma Stratejileri’nin desteklemesi ile kırsal alanın sorunlarının çözümüne katkıda bulunacaktır. Yerelde Kamu ve sivil toplum ortaklığına dayanan bu proje tabandan tavana yaklaşımla kalkınma planları yerel fikirlere dayandırmaktadır" diye konuştu.

Kaynak: İHA