Bursa'da Kültür Sanat

BDT, '80 Günde Devri Alem', 'Halktan Biri' ve 'Bana Mastikayı Çalsana' oyunlarını beğeniye sunacak.

Bursa Devlet Tiyatrosu (BDT), '80 Günde Devr-i Alem', 'Halktan Biri' ve 'Bana Mastikayı Çalsana' oyunlarını sahneleyecek.

Jules Verne'nin yazdığı, Mark Brown'un oyunlaştırdığı, Başak Kocaoğlu'nun çevirdiği '80 Günde Devr-i Alem'i, Ömer Naci Topçu yönetiyor. Oyunun dekorunu Özlem Karabay, giysi tasarımını Funda Çebi, ışık tasarımını ise Yakup Çartık üstleniyor.

Serdar Seçkin, Cem Arabacıoğlu, Acan Ağır Aksoy, Salih Cem Şener, Nergiz Acar, Oğuzhan Erdoğan ve Yasemin Çitak'ın rol aldığı oyunda, Londra'da dikkatleri her zaman üzerinde tutan Bay Phileas Fogg'un 1872'de dünyanın çevresini 80 günde dolaşabileceğine dair iddiaya tutuşması ve sonrasında başından geçenler konu ediliyor.

Oyun, Ahmet Vefik Paşa (AVP) Sahnesi'nde bugün ve yarın 20.00'de, 26 Kasım Cumartesi günü 15.00 ve 20.00'de sahneye konulacak.

Sam Bobrick'in yazdığı, Ekin Tunçay Turan'ın Türkçe'ye çevirdiği ve Bora Özkula'nın yönettiği 'Halktan Biri'nin dekorunu, Ethem İzzet Özbora, giysi tasarımını Gözde Yavuz, ışık tasarımını Rahmi Özan üstleniyor.

Taner Turan, Acan Ağır Aksoy ve Cem Şener'in rol aldığı oyunda, işini kaybetmiş ABD'li Travis Pine'ın geleceğinden duyduğu endişe nedeniyle başkana sürekli eleştiri dozu yüksek mektuplar yazması, başkanın bunları okuyup etkilenmesi sonucunda Pine'ın mektup yazmasını durdurmak için ajan göndermesiyle gelişen trajikomik olaylar anlatılıyor.

Oyun, Feraizcizade Oda Tiyatrosu'nda bugün, yarın ve 26 Kasım saat 18.00'de izleyicisiyle buluşacak.

Nilbanu Engindeniz'in yazdığı, Murat Atak'ın yönettiği 'Bana Mastikayı Çalsana' oyununun dekorunu Tayfun Çebi, kostümlerini Funda Çebi, ışık tasarımını Yakup Çartık yapıyor.

Hafize Gün, Berrin Kulya Balkanlar, Ecehan Şarman Çetinkaya ve Yener Sezgin'in de rol aldığı oyunda, İzmir İkiçeşmelik'te ikamet eden ve büyüyünce Romanlar gibi yaşamayı hayal eden küçük Yeşim'in 12 Eylül döneminde karşılaştığı zorluklar ele alınıyor.

Oyun, AVP Sahnesi'nde 29 ve 30 Kasım'da saat 20.00'de sahnelenecek.

Kaynak: AA