Bayrampaşa Belediyesi 600 Öğretmeni Yemekte Bir Araya Getirdi

Bayrampaşa Belediyesi geleneksel hale getirdiği 24 Kasım Öğretmenler günü buluşmasında 600 öğretmen bir araya geldi.

Bayrampaşa Belediyesi 600 Öğretmeni Yemekte Bir Araya Getirdi
Bayrampaşa Belediyesi geleneksel hale getirdiği 24 Kasım Öğretmenler Günü buluşmasında ilçede görev yapan öğretmenleri bir araya getirdi. Geleneksel hala gelen Öğretmenler Günü yemeği bu yıl Bayrampaşa Maltepe Mahallesi’nde bulunan La Bella Premium yemek ve toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Bayrampaşa’da İlkokul, Ortaokul, Lise, Üniversite, Gençlik Merkezleri ve Bilgi merkezlerinde eğitim veren 600 öğretmeninin katılım sağladığı programda Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, Ak Parti Bayrampaşa İlçe Başkanı Kemal Oğuz Kıdıl, Bayrampaşa İlçe Emniyet Müdürü Murat Turhan, İlçe Kaymakamı Osman Aslan Canbaba, Yıldız Teknik Üniversitesi Prof.Dr.Bahri Şahin’de yer aldı.

‘’15 Temmuz’u çocuklarımıza anlatmak zorundayız’’

Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner gerçekleştirdiği konuşmada, “15 Temmuz gecesi büyük bir kahramanlık büyük bir destan yazanlar içerisinde biliyorsunuz öğretmenler var profesörler var akademisyenler var. İşte o şehitlerimize de huzurlarınızda Allah’tan rahmet diliyorum. Allah bir daha ülkemize böyle acıları yaşatmasın. Yine aynı şekilde iki bin 300’ün üzerinde ki gazilerimize de Allah’tan şifa diliyorum. Sevgili dostlar sevgili öğretmenler, profesörlerimiz hocalarımız 15 Temmuz gecesi siz bu destanı yazmasaydınız, kahramanlık öyküsüyle araziye çıkmasaydınız, tankların üzerine yürümeseydiniz, bugün biz burada bu akşam bu yemeği 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlayamayacaktık. Bunu açık ve net söylüyorum. Bu nedenle 15 Temmuz bir milattır. 15 Temmuz’u mutlaka çocuklarımıza anlatmak ve unutturmamak zorundayız” şeklinde konuştu.

"Eğitimin problemlerine inovatif çözümler geliştirebiliriz’’

Başkan Aydıner’in ardından konuşmasını gerçekleştiren Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Bahri Şahin Bayrampaşalı öğretmenleri üniversitelerine davet ederek, “Yıldız Teknik Üniversitesi 3 kilometre ileride Davutpaşa kampüsümüz Eğitim fakültemiz orada, Ar-GE’yi seven, araştırmayı seven milli eğitimin sorunlarıyla ilgilenen hocalarımızı, biz onların tecrübelerinden istifade etmek üzere üniversitemize davet ediyoruz. Çünkü siz sahadasınız biz orada bir kampüsteyiz. Sahadaki tecrübelerinizi eğitimle ilgili bizimle paylaşırsanız belki de biz eğitimin problemlerine inovatif çözümler geliştirebiliriz” diye konuştu.

Bayrampaşa’da eğitim veren öğretmenlerin oluşturduğu koro gece boyu öğretmenlere müzik ziyafeti yaşattı. Program Başkan Aydıner’in öğretmenlere hediye dağıtmasıyla son buldu.
Kaynak: İHA