Başkan Toltar, Kayapınar'da Vatandaşlarla Bir Araya Geldi

Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar’ın talimatı ile başlatılan mahalle sorunlarının yerinde tespiti için mahalle ziyaretlerinin bu hafta ki durağı Kayapınar Mahallesi oldu.

Başkan Toltar, Kayapınar'da Vatandaşlarla Bir Araya Geldi
Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar’ın ekibi ile birlikte mahalle ziyaretlerinin bu haftaki durağı Kayapınar Mahallesi oldu. Sorunların yerinde tespiti ve çözüm önerilerinin yerinde ele alındığı ziyaretlere vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor. Mahalle ziyaretlerinin 5. Haftasında Kayapınar mahallesine giden Başkan Toltar, Kayapınar Mahallesi’nin sorunlarını yakından görebilmek ve vatandaşların istek ve sorunlarını dinleyerek çözüme kavuşturulması noktasında oldukça önemsediği mahalle ziyaretlerine hız kesmeden devam ediyor.

Başkan Toltar, Kayapınar Mahallesi ziyaretinde mahallenin eksiklerinin ve biran önce giderilmesi talimatını verdi. Vatandaşlar en büyük sıkıntılarının Kömürcüler OSB’nin yaydığı kömür tozlarının yaşam koşullarını zorlaştırdığı, evlerinin içlerine kadar kömür tozu girdiğini, okullarında çocuklarının kömür tozlu sıralarda eğitim gördüğünü dile getirdiler. Başkan Toltar, vatandaşın mağduriyetini çok iyi bildiğini söyleyerek, “Ben ve çocuklarımda bu kentte yaşıyoruz. Kömürcüler OSB’nin çevreye verdiği kirlilik bizleri de yakından ilgilendiriyor. çevremize ve sağlığımıza zarar veren hiçbir kişi yada kuruma asla ve asla müsaade etmeyeceğimizi, müsamaha göstermeyeceğimizi ve konuda gerekli önleyici ve düzenleyici tedbirler alınması için, ne gerekiyorsa yapacağımızı ve halkımızın yanında olduğumuz hususunda karalılığımızı bir kez daha vurgulamak istiyorum. Bizde bu konuda ki şikayetlerimizi bildiriyoruz. Bu konuda da birçok kez ceza kesilmesini sağladık.”dedi.

Bakan Fikri Işık’ın Dilovası halkının Kömürcüler OSB’den yana olan sıkıntısını bildiğini de söyleyen Başkan Toltar, “Konuyu çok iyi bilen Bakanımız Fikri Işık’ta vatandaşımızın mağduriyetini çok iyi biliyor. Onun bu konuda girişimleri olduğunu biliyorum. Kömürcüler OSB’nin halkı mağdur ettiğinden dolayı taşınması konusunda çalışmanın yapılmasını istediğini de biliyorum. Umarım o çalışma kısa sürede neticelendirilir ve hem Dilovası hem de Kayapınar halkı bu mağduriyetten kurtulur” diye konuştu.

Mahalle sorunları ve eksiklikleri konusunda da halkın istek ve sorunlarını dinleyen Başkan Toltar, “Mahallemiz halkının çok önemsediği ve defalarca talepte bulunduğu semt konağı konusunda ikincisini yapıyoruz. İnşallah kısa sürede birlikte açılışını yapacağız. Çocuklarımız için oyun alanlarımızı yeniledik. Yeni oyun alanları da açmaya devam ediyoruz. Alt yapı ve üst yapıda eksikliklerimizi giderme noktasında ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor” dedi.

Kaynak: İHA