Başkan Köksoy'dan Soğuk Hava Uyarısı

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy: “Bu soğuklar, kasım ayında beklenen bir hava değildi. Geçmişe bakıldığına ilk kez denilebilir. Vatandaşımız kendi suyu donmasın diye musluğunu açık bırakırken, kendi sokağının, mahallesinin hatta şehir şebekesinin çok olumsuz etkilenmesine, yer yer donmasına sebep oluyor.

Başkan Köksoy'dan Soğuk Hava Uyarısı
Başkan Köksoy, Doğu Anadolu’da etkili olan soğuk hava sebebiyle bugün Ardahan’da hava sıcaklığının sıfırın altında 22 derece ölçüldüğünü belirterek, "Bu soğuklar, kasım ayında beklenen bir hava değildi. Geçmişe bakıldığına ilk kez denilebilir." dedi.

Başkan Köksoy, yaptığı açıklamada: soğukların kasım ayında aniden ve şiddetli bastırmasının bu mevsimde beklenen bir durum olmadığını belirterek, vatandaştan şebeke sularını açık bırakmamalarını istedi.

Etkili soğuklarla mücadele ettiklerini, önceliklerinin şebeke sularında yaşanabilecek sorunu önlemek olduğunu ifade eden Başkan Köksoy, "Ani sıcaklık düşüşü, ortalama bir düşüş değil. Bu soğuklar, kasım ayında beklenen bir hava değildi. Geçmişe bakıldığına ilk kez denilebilir. Sıcaklık Sabah saatlerinde sıfırın altında 22’lere kadar düşmekte." diye konuştu.

Başkan Köksoy, soğuk hava sebebiyle vatandaşların suların donmaması için musluklarını açık bıraktığına işaret ederek, şu değerlendirmede bulundu: "Vatandaşlarımızın suyu açık bırakması şehir şebekesinin basıncını düşürmektedir. Basıncın düşmesi de tabii ki daha olumsuz süreç oluşturuyor. Vatandaşımız kendi suyu donmasın diye musluğunu açık bırakırken, kendi sokağının, mahallesinin hatta şehir şebekesinin çok olumsuz etkilenmesine, yer yer donmasına sebep oluyor. Bu konuda tüm hemşerilerimizden ricam ve istirhamım var. Şebeke suyunu açık bırakmasınlar. Şebekede suyun basıncı yeterli derecede kaldığı müddetçe suyun donma riski yoktur. Bu konuda rahat olsunlar. Paniğe gerek yok.

Soğuklar karşısında stratejik kurumlar ve hastanelerin sıkıntı yaşamasını istemediklerini vurgulayan Başkan Köksoy, "Vatandaştan ve kurumlardan ricamız, su sayaçlarının olduğu yerleri yalıtım hassasiyetini göstersinler. Su sayaçlarının da korunmasını sağlasınlar. Bize tedbir almak düşer. Kendimizi koruyalım derken başkasını mağdur etmeyelim." dedi.

Başkan Köksoy, “suda kayıp Kaçak konusunda da çalışmalarının aralıksız sürdüğünü belirterek, son birkaç yılda saniyede 20 litre kayıp tespit ederek giderdiklerini kayıp, kaçak, oranının normal seviyede olduğunu söyledi”.

Ardahan’da kışa güzel boyutu ile bakılması gerektiğini de vurgulayan Başkan Köksoy, yapılacak etkinliklerle kışın olumlu yönde değerlendirilebileceğini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA