Bağcılar Belediyesi 25 Öğretmene Hizmet Şeref Belgesi Verdi

Bağcılar Belediyesi, ilçede görev yapan öğretmenlerin buluştuğu gecede, emekli olan 25 öğretmene Hizmet Şeref Belgesi verdi.

Bağcılar Belediyesi 25 Öğretmene Hizmet Şeref Belgesi Verdi
Bağcılar Belediyesi, fedakarca hizmet eden öğretmenleri bu yıl da unutmadı. Her yıl düzenlenen Öğretmenler Günü Kutlama Programı, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem’in katılımıyla Bağcılar Belediyesi Halk Sarayı’nda yapıldı. Bağcılar’daki okullarda eğitim veren bine yakın öğretmen Bağcılar Belediyesi Halk Sarayı’nda buluştu.

"Yerel yönetimlere büyük bir görev düşüyor"

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, programda eğitimin önemi ve karşılaşılan sorunların giderilmesi hakkında konuştu.

Bağcılar Belediyesi olarak eğitime her alanda katkı vermeye çalıştıklarını ifade eden Çağırıcı konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:

"Bir ülkenin gelişmişliği eğitim düzeyi ile orantılı. Bunu da yapacak olanlar başta eğitim kadroları. Onların çok daha iyi şartlarda eğitim yapabilmeleri için de alt yapı problemlerinin giderilmesi gerekiyor. Bu noktada bakanlığımız çok güzel çalışmalar ortaya koyuyor. Başbakanımızın tekli eğitim sistemine geçme noktasındaki hedeflerini de belediyeler olarak destekliyoruz. Bugün Türkiye’deki en önemli okul problemi arsanın teminidir. Arsanın temini konusunda da yerel yönetimlere büyük bir görev düştüğünü düşünüyorum. Arzu edileceği takdirde de çözülebileceğine inanıyorum."

"Daha iyisini yapmak için çaba sarf ediyoruz"

Törene katılan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem de eğitimin sadece hükümet ve bakanlıkla yürütülemeyeceğinin altını çizdi. AK Parti döneminde eğitim alanında iyileştirilmelerin sürekli yapıldığını ifade eden Erdem, "Milli Eğitim sadece hükümetin, bakanlığın uhdesinde yapılarak büyüyecek bir hizmet değildir. Belediyelerin, sivil toplum kuruluşlarının, ailelerin de katkısına ihtiyacımız var. Hem dikkatine hem katkısına. Burada bunun bir örneği var onun için buradayız. Bunlar sembolik günler. Öğretmenlerimiz her gün anılıp kutlanacak insanlar onun da bilincindeyiz. Yaklaşık 15 yıldır yaptığımız iyileştirmelerle hem fiziki hem öğretmen sayıları hem çalışma şartlarıyla bunu göstermeye çalıştık. Yeter mi? Yetmez. Daha iyisini yapmak için çaba sarf ediyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından protokol tarafından emekli olacak 25 öğretmene Hizmet Şeref Belgeleri takdim edildi. Programda ayrıca 60 stajyer öğretmen de Türk bayrağına el basarak yemin edip, göreve başladı.

Gecenin sonunda tamamı öğretmenlerden oluşan müzik grubu salonu dolduranlara müzik ziyafeti sundu.
Kaynak: İHA