Ayvalık'ta Pansiyonda Yangın Paniği...

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, bir pansiyonda çıkan yangın korku dolu anların yaşanmasına sebep oldu.

Ayvalık'ta Pansiyonda Yangın Paniği...
Alınan bilgiye göre; Ayvalık’ın 150 Evler Mahallesi Atatürk Caddesi üzerinde bulunan ve daha önce özel bir çocuk kreşi olduğu öğrenilen ve halen pansiyon olarak kullanılan ilçenin tanınmış esnaflarından Ramazan-Ozan Y.’nin işletmecisi olduğu belirtilen iki katlı binada yangın çıktı.

İlk belirlemelere göre elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangına Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Ayvalık İtfaiye Grup Amirliği bünyesindeki 4 arazöz, bir su tankeri ve kalabalık bir itfaiye ekibiyle müdahale edildi.

Yangına müdahale eden merdivenli bir arazöz ile alevlerin yoğun olduğu binanın çatısına müdahale edilirken, merdivenin ağırlığını kaldıramayan arazöz yan yattı. Arazözün yan yatmasıyla merdivenin ucundaki sepette yangına müdahale etmeye çalışan Arif Özen adlı bir itfaiye eri bir anda alevlerin arasında kaldı.

Birkaç dakika alevlerin arasında kalan itfaiye erinin gözden kaybolması büyük bir endişeyle karşılandı. İtfaiye eri kendi imkânlarıyla alevlerin arasından kurtulmayı başardı. Yangında iki katlı pansiyonun üst katı kullanılmaz hale geldi. Yangın sırasında binanın içinde kalanların mahalle sakinleri tarafından hummalı bir çabayla evden dışarı çıkarıldığı öğrenildi.

Yangında sepetinden binanın çatısına su sıkarken yan yatan merdivenli arazöz ise bir vinç yardımıyla kurtarıldı.

Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.
Kaynak: İHA