Antalya Hemşeri Dernek'lerinden Tütüncü'ye Teşekkür

Antalya Anadolu Hemşeri Dernekleri Platformu, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’ye, ‘Neşat Ertaş Gönüllü Kuruluşlar Merkezi” adıyla açacağı bir tesisi, gönüllü sivil toplum kuruluşlarına tahsis edecek olmasından dolayı teşekkür etti.

Antalya Hemşeri Dernek'lerinden Tütüncü'ye Teşekkür
Antalya Anadolu Hemşeri Dernekleri Platformu, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’yü ziyaret etti. Ziyarette Başkan Hakan Tütüncü, “Antalya Anadolu Hemşeri Dernekleri Platformu olarak iyi bir iş yapıyorsunuz. Hem kendi hemşehrileriniz arasındaki diyalogu güçlü tutuyorsunuz hem de Anadolu’nun güzelliklerini yaşadığınız şehir olan Antalya’da tanıtıyorsunuz. Birbirinizle de kaynaşıyorsunuz. Bu da güçlü bir toplum yapısı kurmamıza vesile oluyor. Sizleri tebrik ediyorum” dedi.

Neşat Ertaş’ın hatırası Kepez’de yaşayacak

Başkan Hakan Tütüncü, ismini yaşatmak, hatırasını gelecek kuşaklara aktarmak ve günlük hayatın merkezinde yer edinmesini sağlamak amacıyla “Neşat Ertaş Gönüllü Kuruluşlar Merkezi” adıyla bir tesis açma kararı aldıklarını kaydetti.

Belediye olarak bugüne kadar Türk İslam medeniyetinin içerisindeki büyük zatların isimlerini yaptıkları özel eserlere verdiklerini anımsatan Tütüncü, “ Neşat Ertaş da Anadolu coğrafyasının yetiştirdiği mümtaz isimlerden birisidir. Bozkırın tezenisinin, türkülerindeki her bir mısra, her söz, her bir ses gönül telimizi farklı titretiyor. Popüler kültürün karşısında bu değerimiz kaybolmasın istedik ve böyle bir adım attık.”

Müjde bizi heyecanlandırdı

Antalya Anadolu Hemşeri Dernekleri Platformu Başkanı Deniz Akgün de Kepez’in, küçük bir Anadolu olduğunu belirterek, “Anadolu’nun her rengini Kepez’de görmek mümkün. Platformda arkadaşlarımızla birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde çalışıyoruz. Neşat Ertaş’ı anma gecesinde vermiş olduğunuz müjde bizi heyecanlandırdı. Hem Neşat Ertaş isminin yaşatılacak olması hem gönüllü kuruluşların bir yere sahip olacak olmasından dolayı Hakan Başkan’a teşekkür ederim” diye konuştu.

Kaynak: İHA