'11. İzmir İşyurtları Ürün Ve El Sanatları Fuarı'

Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kurumunca düzenlenen fuar, yoğun ilgi görüyor İşyurtları Kurumu ArGe Tanıtım Pazarlama Şube Müdürü Çelebi: 'Vatandaşlar fuar için 'Hiç kapanmasın' diye talepte bulunuyor. Satışlarımız çok iyi, hemen hemen bütün ürünlerimiz satıldı'

Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kurumunca düzenlenen '11. İzmir İşyurtları Ürün ve El Sanatları Fuarı'na vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

Karşıyaka ilçesi Bostanlı semtinde 18 Kasım'da açılan fuarda, 77 ceza infaz kurumundan hükümlü ve tutuklular tarafından hazırlanan, gıdadan tekstile, mobilyadan hediyelik eşyaya kadar çeşitli ürünler satışa sunuluyor.

İşyurtları Kurumu Ar-Ge Tanıtım Pazarlama Şube Müdürü Menderes Çelebi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, cezaevlerindeki hükümlü ve tutukluların ülkenin farklı köşelerinde hazırladıkları ürünleri fuarda sergileyerek, vatandaşın hizmetine sunduklarını söyledi.

Fuara gelen vatandaşlara kurumun çalışma sistemi hakkında bilgi verdiklerini ifade eden Çelebi, 'Bir şekilde suç işleyenlerin, infaz süreçlerini ıslah ve iyileştirme programlarıyla geçirerek, topluma faydalı bireyler haline dönüştüğünü ve topluma kazandırıldığını anlatıyoruz.' dedi.

Bu yıl fuara ilginin geçen seneye göre daha fazla olduğunu, bundan mutluluk duyduklarını anlatan Çelebi, şunları kaydetti:

'Vatandaşlar İzmir'de bu etkinliği gerçekleştirmemizden çok mutlular hatta fuar için 'Hiç kapanmasın' diye talepte bulunuyorlar. Yoğun da ilgi gösteriyorlar. Stantlarımızdaki satışlarımız çok iyi, hemen hemen bütün ürünlerimiz satıldı. Yarın fuarımızın son günü, herhalde ürünümüz kalmaz. İlk etapta hızlı tükenenler gıda ürünlerimiz oldu. Vatandaşlar buradaki gıda ürünlerine, devletin kontrolünde ve katkısız olduğunu bildikleri için yoğun ilgi gösteriyor. İmkanlar ölçüsünde ürünleri getirmeye çalışıyoruz.'

Çelebi, fuarın gelecek yıl Türkiye'nin değişik bölgelerinde de düzenleneceğini bildirdi.
Kaynak: AA