Yalova Devlet Hastanesinde Tatbikat

Yalova Devlet Hastanesinde, su baskını ve yangına karşı hazırlık amacıyla tatbikat yapıldı.

Yalova Devlet Hastanesinde, Sağlık İl Müdürlüğü, Yalova Belediyesi İtfaiye İl Müdürlüğü ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri ( UMKE) ile Afet ve Acil Durum Yönetimi İl Müdürlüğüne (AFAD) bağlı kurtarma ekiplerinin katılımıyla yapılan tatbikatla hastane personeline, afet ve olağan dışı durumlarında neler yapılması ve nasıl davranılması gerektiği konusunda eğitim verildi.

Tatbikat senaryosu gereği su borularındaki patlak nedeniyle Acil Servis'i su bastı. Buna bağlı olarak elektrik kontağı nedeniyle yangın çıktı. Olay yerine kısa sürede intikal eden itfaiye ekipleri yangına müdahale ederken, UMKE ve AFAD ekipleri, hastane çalışanları ve hastaları, hastane bahçesinde kurulan başka bir alana tahliye etti.

UMKE, AFAD ekiplerinin de desteğiyle hastane bahçesine 50 yataklı mobil şişme çadır kurdu. Tahliye edilen hastalar, mobil hastaneye taşındı.

Bu arada, tatbikat sırasında hastaneye gelen hastaların, neler olduğunu anlamaya çalıştıkları gözlendi.

UMKE Afet Birim Sorumlusu Oktay Şimşek, gazetecilere yaptığı açıklamada, mobil hastane kurulumunu 8 dakika içerisinde gerçekleştirdiklerini söyledi.

UMKE olarak hastanenin hangi birimi faaliyet dışı kalıyorsa o birimi oluşturduklarını belirten Şimşek, şöyle devam etti:

'Şişme çadırlarımızın birisi çift pompa takıldığında 8 dakikada ayakta oluyor. İçinde ışıklandırması, ısıtması ve soğutması da dahil. Şu an senaryo gereği hastanenin acil servisi su basmasından dolayı kapandığı için biz hastanenin kurulumunu yapıyoruz ve acil servis sağlıyoruz. 30 kişilik ekibimiz var ve hepsi gönüllü.' dedi.

Olası bir yangın durumunda, hastane binasının nasıl tahliye edileceğini ve eksiklikleri görmek, gerekli müdahalelere hazır olmak amacıyla yapılan tatbikat, yaklaşık bir saat sürdü.

Tatbikatı Yalova Vali Yardımcısı Mehmet Kalyoncu, İl Sağlık Müdürü Ali Daştan, Yalova Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Hakan Sezen de izledi.

Kaynak: AA