Uşak'ta 'Uşak Tabiat Turizmi Uygulama Eylem Planı' Çalıştayı

Uşak Valisi Okur: 'Tarihi değerlerimizi ve tabiat zenginliklerimizi bir bütün olarak sunabilirsek ilimize turist çekebiliriz'.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Uşak Şube Müdürlüğü tarafından 'Uşak Tabiat Turizmi Uygulama Eylem Planı' çalıştayı düzenlendi.

Öz Merkez Toplantı Salonu'nda düzenlenen çalıştayda konuşan Uşak Valisi Ahmet Okur, ilin tarihi ve doğal güzel güzelliklerini ön plana çıkarmak istediklerini belirtti.

Vali Okur, 'Turizm, ülkemizde ve dünyada güneş-deniz-kum üçlüsünün dışına çıkmaya başladı. Bu nedenle bizde var olan tabiat zenginliklerimizi turizme kazandırmak ve potansiyelimizi kullanmak istiyoruz. Çevre illerle yarışabilecek önemli değerlere sahip olan Uşak'ta özellikle Ulubey kanyonları, Taşyaran gibi doğal güzelliklerimiz var. Bu güne kadar bu değerlerimizin tanıtımında eksiklikler yaşanmış, özellikle sosyal medyada bu değerlerimizi tanıtmalıyız.' şeklinde konuştu.

Kentte arkeolojik çalışmaların sürdüğünü hatırlatan Okur, 'Tarihi değerlerimizi ve tabiat zenginliklerimizi bir bütün olarak sunabilirsek ilimize turist çekeriz. Blandus'ta kazı çalışmaları kısa süre içinde başlayacak, Taşyaran Vadisi, bilindiği gibi tabiat parkı olarak ilan edildi. Bölgede seyir terasları, yürüyüş yolu gibi fiziki alanlar düzenleniyor. Ulubey kanyonlarının milli park ilan edilme süreci sürüyor. Umut ediyorum bu da kısa süre içinde gerçekleşecek.' ifadelerini kullandı.

Çalıştayda sunum yapan Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdür Yardımcısı Resul Doğan, Uşak'ın tabiat turizmi ile ilgili öneli bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, kurum olarak gerçekleştirdikleri projelerle ilgili bilgi verdi.

Daha sonra Doğa Koruma ve Milli Parklar Uşak Şube Müdürü Hüseyin Tekin de sunum yaptı.

Çalıştaya, Jandarma Komutanı Albay Nedim Selbisu, kaymakamlar, ilgili kurum müdürleri katıldı.
Kaynak: AA