TESOB Başkanı Kara, Dövizdeki Hızla Artışa Dikkat Çekti

Dolardaki hızlı yükselişin piyasalarda huzursuzluk oluşturduğunu belirten Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (TESOB) Başkanı Metin Kara, Merkez Bankası’nın alacağı faiz kararının çok önemli olduğunu söyledi.

TESOB Başkanı Kara, Dövizdeki Hızla Artışa Dikkat Çekti
TESOB Başkanı Metin Kara, Merkez Bankası’nın yarın açıklayacağı ve piyasaların kaderini belirleyecek faiz kararı öncesi uyarılarda bulundu. Başkan Kara, doların hızlı yükselişi ile birlikte ekonomide ciddi sıkıntılar olduğuna dikkat çekerek, “Umarım piyasalardaki sert dalgalanmaların önüne geçilir, her şey kontrol altına alınır. Yoksa ciddi bedeller öderiz” dedi.

Gelecek adına ciddi endişeleri olduğunu belirten Başkan Kara, “Bu işin şakası yok. Sabah işyerini açıp siftah yapmadan kepenk kapatan esnafımız var. Hepsi aile geçindiriyor. Zaten haksız rekabet altına ezilen küçük esnaf ise perişan durumda. Dolarda tedbir alınmalı, vergi sisteminde değişiklik yapılmalı ve Merkez Bankası faiz oranında ateşi düşürmeli” ifadelerini kullandı.

Trabzon’da şehir içi dolmuş ücretlerine gelen zamları değerlendiren Başkan Kara, “Şoför esnafımız akaryakıta ve araç parçalarına gelen zamlara rağmen uzun zamandır fiyat artışı yapmıyordu. Elbette onların da bir dayanma gücü var. TESOB olarak hem esnafı hem de vatandaşı gözetmek zorundayız. Öğrenci kardeşlerimize de mutlak suretle bu yeni düzenlemede kolaylık sağlanacaktır” diye konuştu.

Kaynak: İHA