TEOG bitti öğrenciler camilere koştu

Bugün yapılan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavının ardından öğrenciler, velileri ile birlikte camilere koştu.

TEOG bitti öğrenciler camilere koştu
TEOG bitti öğrenciler camilere koştu
Türkiye genelinde yapılan TEOG sınavının birinci oturumu bugün tamamlandı. Sabah saatlerinden itibaren sınava girecekleri okullara gelen öğrenciler, Türkçe, matematik ile din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinden sınava girdi. Veliler ise çocukları ile birlikte geldikleri okulda, sınav sonuna kadar bahçede bekleyip çocukları için dua etti.

Saat 09.00’da başlayan bugünkü oturum saat 12.00’da sona erdi.

"Bağlar’daki patlama çocukların psikolojisini bozdu"

Diyarbakırlı veli Suzan Çetin, Bağlar ilçesinde bulunan emniyet müdürlüğü ek binasına düzenlenen bombalı saldırıda çocuğunun Mesut Yılmaz İlkokulu’nda bulunduğunu, olay anında okulun camlarının kırıldığını ve çocukların psikolojilerinin bozulduğunu söyledi.

Çocuğunun, patlamanın ardından bir süre ders çalışmakta zorlandığını dile getiren Çetin, “Kızım sınavda, veli olarak ben çok heyecanlıyım, kızım da heyecanlıydı. Hepsinin hak ettiği başarıyı almasını umuyorum. Patlamada çocuklar çok etkilendi. Birkaç gün kendine gelemedi kızım. Böyle bir ortamda yaşamak çok zor hele ki öğrenci olarak daha da zorlaşıyor” dedi.

Öğrenciler, yarınki oturum için camilere akın etti

Bugün yapılan TEOG’un ilk oturumundan çıkan öğrenciler, yarın yapılacak olan fen ve teknoloji, TC inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil sınavında başarılı olmak için 27 sahabenin mezarının bulunduğu tarihi Hz. Süleyman Camisi’ne akın etti. Kalemlerini getirerek dua eden öğrenciler, "Bugün sınava girdik. Matematik biraz zordu. Yarın ikinci oturuma gireceğiz. Girmeden önce buraya gelip dua etmek istedik" dedi.

Sınava giren öğrencilerin geneli, soruların basit olduğunu matematiğin ise kendilerini zorladığını dile getirdi. Öte yandan Diyarbakır’da bugün 17 ilçede 390 okulda 2 bin 429 sınav salonunda toplam 33 bin 546 öğrenci TEOG sınavına katıldı.

Kaynak: İHA