Sınır Kapısındaki Tır Kuyrukları

Tır kuyruğu Kapıkule Sınır Kapısı'nda 5, Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda 4 kilometreye ulaştı.

Bulgaristan'a açılan Kapıkule ve Hamzabeyli sınır kapılarında uzun tır kuyrukları oluştu.

Türkiye'den Avrupa'ya geçiş yapacak tırlara uygulanan işlem süresi, Bulgaristan tarafında yoğunluk nedeniyle uzayınca tır kuyruğu Kapıkule Sınır Kapısı'nda 5, Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda ise 4 kilometreye ulaştı.

İstanbul'dan Romanya'ya karton kutu taşıyan tır şoförü İsmail Karaarslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tır şoförlerinin kuyrukta çile çektiğini söyledi.

Araçta bulunan takometreyi bozmamak için iki, üç gün uykusuz kaldıklarını anlatan Karaarslan, 'Çile burada bitmiyor, içeride de mazot kuyruğu, işlem kuyruğu şeklinde devam ediyor. Kuyruk normalde hafta sonları olurdu ancak şimdi hafta içinde de oluyor. Kuyruğun nedenini pek bilmiyoruz. Mazot yokluğundan tankerlerin yetiştiremediğinden bahsediyorlar ama ne derece doğru bilmiyoruz. Kuyruk çeşitli nedenlerden oluşuyor. Bulgaristan tarafın yada bizden de kaynaklanabiliyor. Sürekli problem' diye konuştu.

Bursa'dan Hollanda'ya otomobil parçası taşıyan tır şoförü Osman Yurtsever ise kaçaklar brandayı keserek dorseye binme girişimleri olduğu nedenle de tedirgin olduklarını ifade etti.

Bazı şoförlerin araçlarında bulunan kaçaklar nedeniyle cezaevinde yattığını anlatan Yurtsever, 'Mülteciler kuyrukların büyük sıkıntısı şu an. Park yaptılar ama kaç tane araba alıyor bilmiyoruz. Dün akşamüstü 17.00'den beri sıradayız. Yetkililerin bu tır kuyruğuna el atmasını istiyoruz. Bu durum bizim ihracatımızı kesiyor. Biz ihracat yapacağız ki ülke kalkınsın. 5 yıldır bu işi yapıyorum daha önce bu kadar kuyruk olmuyordu' değerlendirmesini yaptı.

Öte yandan hafta sonu tır kuyrukları 10 kilometreyi geçmişti.
Kaynak: AA