Şehit Öğretmenin Annesine Vefa Ziyareti

Şırnak'ın Cizre ilçesinde 22 yıl önce PKK'lı teröristlerce şehit edilen öğretmen Mustafa Boz'un Bandırma'da yaşayan annesine, Öğretmenler Günü dolayısıyla Kaymakam Sonel ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Özkan ziyaret gerçekleştirdi.

Balıkesir'de Bandırma Kaymakamı Tuncay Sonel ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, 24 Öğretmenler Günü dolayısıyla Şırnak'ın Cizre ilçesinde 22 Şubat 1994'de PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen öğretmen Mustafa Boz'un annesini ziyaret etti.

Sonel, ziyarette, şehidin 71 yaşındaki annesi Müberra Boz'un duasını almak istediklerini ifade etti.

Bandırma'da 40 şehit ailesi bulunduğunu bildiren Sonel, 'Fırsat buldukça şehitlerimizin ailelerini ziyaret ediyoruz. 6 Kore gazimiz, Kıbrıs şehitlerimiz ve 15 Temmuz şehidimiz var. Onları hiçbir zaman unutmayacağız.' dedi.

- 'Gitme oğlum dedim'

Şehidin annesi Müberra Boz, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Öğretmenlerin kutsal bir görev yaptığını vurgulayan Boz, şunları kaydetti:

'Öğretmenler doğru dürüst çalışsınlar, talebelere güzel baksınlar, kendilerine de güzel baksınlar. Öğretmenler büyük sözü dinlesinler. Benim oğlum büyük sözü dinlemedi, gitti oralara. Gelecekti, ömrü yetmedi, ne istediler bilmiyorum. Niye şehit ettiler, ne kabahat yaptı, analarına mı babalarına mı bir şey dedi. İlim irfan öğretmeye gitti. Gitme oğlum dedim de yine gitti. Orada çocuklara çok güzel şeyler öğretti. Çok seviyordu öğretmenliği. Öğretmenler her şeyimiz. Öğretmenler olmasa kimse bir şey olamaz.'

Kaynak: AA