Sakarya'da Şüpheli Ölüm

Sakarya'da 5 gün önce bel ağrısı ve mide bulantısı şikayetiyle hastaneye başvuran ve bugün hayatını kaybeden Murat Çakmak'ın ailesinin şikayeti üzerine soruşturma başlatıldı.

Alınan bilgiye göre, Hendek ilçesinde esnaf olan Çakmak, 18 Kasım'da bel ağrısı ve mide bulantısı şikayetiyle Hendek Devlet Hastanesi Acil Servisine başvurdu.

Tedavisi yapılan ve taburcu edilen Murat Çakmak, bir gün sonra tekrar aynı şikayetlerle hastaneye gitti.

Hendek Devlet Hastanesinden Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilen 31 yaşındaki Çakmak, durumunun ağırlaşması üzerine yoğun bakım servisine alındı. Murat Çakmak, burada yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Çakmak'ın ailesinin kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için cumhuriyet savcılığına başvurması üzerine cenaze, otopsi için İstanbul Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

- 'Konuyla ilgili soruşturma başlatılmıştır'

Sakarya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinden yapılan yazılı açıklamada, Murat Çakmak'ın 18 Kasım'da şiddetli bel ağrısı ve bulantı şikayetiyle Hendek Devlet Hastanesi Acil Servisine başvurduğu bildirildi.

Hastanede yapılan muayenelerde önemli bir patolojik bulgu tespit edilmediği, ağrı ve bulantıya gerekli tedavinin uygulanarak Çakmak'ın taburcu edildiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

'Hastanın, 19 Kasım tarihinde saat 01.30 civarında mevcut şikayetler ile bu kez Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine başvurduğu, beyin cerrahı tarafından konsültasyon sonrası 'lombe diskopati' tanısıyla servise yatırıldığı belirlenmiştir. Uyumaya meyil şikayeti nedeniyle nöroloji, psikiyatri konsültasyonları yapıldığı, hastanın 2 gün beyin cerrahi servisinde takip edildiği, daha sonra beyin ödemi gelişen ve genel durumu bozulan hastanın yoğun bakım servisinde tedavisinin devam ettiği kaydedilmiştir. Hasta, yapılan her türlü tedaviye rağmen bugün vefat etmiştir. Konuyla ilgili idari soruşturma başlatılmış ayrıca olay adli mercilere intikal ettirilmiştir.'

Kaynak: AA