Özel Öğrencilerden Öğretmenlerine Özel Hediye

Yalova’da, zihin engelli öğrenciler, İbrahim Müteferrika Kağıt Müzesi’nde elleriyle yaptıkları kağıtları deftere dönüştürerek, 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle öğretmenlerine hediye etti.

Özel Öğrencilerden Öğretmenlerine Özel Hediye
24 Kasım Öğretmenler Günü’nde öğretmenlerine özel bir hediye sunmak isteyen Özel Eğitim Uygulama Okulu’nda eğitim gören 25 zihin engelli öğrenci, İbrahim Müteferrika Kağıt Müzesi’ne geldi. Türkiye’nin eski usul kağıt üretimi yapan tek müzesi tesiste tekne başına geçen engelli öğrenciler, müze yetkilileri ile birlikte kağıt imal etti. Bu kağıtları askıda kurutan ve daha sonra her bir kağıdı elleriyle defterlere dönüştüren engelliler, el yapımı defterleri öğretmenlerine takdim etti.

Öğrencilerinden aldıkları hediyelerle mutlu olan Özel Eğitim Uygulama Okulu öğretmenleri, engelli öğrencilerin maharetinden memnun oldu.

İbrahim Müteferrika Kağıt Müzesi sorumlusu Aytekin Vural, "Öğrencilerimiz buraya gelip hiç bir bedel ödemeden kağıt üretti. Daha bunlardan defter yapıp öğretmenlerine hediy eettiler. Burada kağıttan defter yapıp öğretmenine veren sadece Yalovalı öğrencilerimiz değil, Eskişehir’den de öğrenciler gelip burada geleneksel metotlarla kağıt yapmayı öğreniyor" diye konuştu.

Kaynak: İHA