Özel Kavaklı Anadolu Lisesi'nden Çevre Duyarlılığı

Aydın Özel Kavaklı Anadolu Lisesi, toplumda çevre bilincinin arttırılması için çalışmalara başladı.

Özel Kavaklı Anadolu Lisesi'nden Çevre Duyarlılığı
Özel Kavaklı Anadolu Lisesi tarafından oluşturulan 15 kişilik Eko Tim Grubu faaliyetlerine başladı.

Program yöneticileri Biyoloji Zümre Başkanı Tülay Karahüseyinoğlu, Coğrafya Öğretmeni Onur Özbek ile birlikte koordine edilen etkinlikler kapsamında çevre bilincinin yanı sıra doğa saygı bilincinin de oluşturulması hedefleniyor.

Özel Kavaklı Anadolu Lisesi Müdürü Süleyman Çokay, yaptığı açıklamada; ”Okulumuz öğrencilerinden oluşturduğumuz Eko Team geçtiğimiz haftalarda TEMA Aydın İl başkanı sayın Mehmet Özdemir ve Eğitim Koordinatörü sayın Hatice Köybaşı nın vermiş olduğu seminerlerle çalışmalara başladı.

Geçen hafta içinde Erozyon Haftası etkinlikleri kapsamında ‘toprağa saygı yürüyüşü’ gerçekleştirildi.

Öğrencilerimiz Biyoloji Bölüm Başkanı Tülay Karahüseyinoğlu ve Coğrafya bölüm başkanı Onur Özbek tarafından bilgilendirildi. İlimizde rüzgar erozyonuna uğramış toprak üzerinde araştırma çalışmaları yaptılar. Bu çalışmalar Efeler Belediyemizin destekleriyle Uğur Mumcu Parkında 26 Kasım tarihinde halkımızla paylaşılacaktır. Okulumuzu ekolojik kampüs programımız dahilinde oluşturmayı amaçladık. Dersliklerin dışındaki hayat bizim için çok önemli. Doğa ile iç içe olmaları bitkiler, hayvanlar bunlar sadece resim olarak kitaplarda yaşanmamalı. 7 bin 500 metre kare bahçemiz ile yaşamın içinde oluyor öğrencilerimiz. Çevre bilinici için oluşturduğumuz Eko Tim 15 kişiden oluşmaktadır” dedi
Kaynak: İHA