Otomobilin Arkasına Bağladığı Köpeği Sürükledi

Çorlu'daki olayda köpeğe eziyet ettiği iddiasıyla 1 kişi gözaltına alındı.

Çorlu'da otomobilin arkasına bağlanarak, sürüklenen köpeğe işkence yaptığı iddia edilen kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, otomobilin tamponuna bağlanan iple bir köpeğin kilometrelerce sürüklendiğini gören vatandaşlar, çektikleri fotoğrafı sosyal medya sitelerinden paylaştı.

Hayvanseverlerin de başvurusu üzerine Çorlu Emniyet Müdürlüğü köpeğe eziyet ettiği iddia edilen M.V'yi gözaltına aldı.

Sokak Hayvanlarını Koruma Yaşatma Rehabilitasyon ve Eğitim Derneği (SOHAYKO) Başkanı Yasin Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çorlu ilçesinde bir otomobilin arkasına bağlanan köpeğin sürüklendiğini ve hayvana işkence yapıldığına dair fotoğraf ve görüntülerin kendilerine ulaştırılarak, ihbarda bulunulduğunu anlattı.

Konuyu Tekirdağ Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü ile Emniyet Müdürlüğü'ne aktardıklarını belirten Yılmaz, 'Bu köpeğe eziyet eden kişinin kanuna teslim edilmesi gerekmektedir. Fotoğraftaki köpeğin çektiği acıyı hepimiz görüyoruz. Bu insanın beslediği başka hayvanlar varsa, o hayvanların da hayatları tehlikededir. Bu kişinin bugünden sonra başka hayvanlara zarar vermemesi için hayvan beslemesi yasaklanmalıdır.' diye konuştu.

Yılmaz, hayvana eziyet eden kişinin bir insana da eziyet etmesinin muhtemel olduğunu vurgulayarak, bu kişinin cezalandırılması gerektiğini bildirdi.
Kaynak: AA