'Öğretmen Adaylarının Formasyon Çilesi Bitmelidir'

Memur Sen Kayseri İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Kayseri Şube Başkanı Aydın Kalkan ve beraberindeki heyet İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Temel Yeşilyurt’u ziyaret etti.

'Öğretmen Adaylarının Formasyon Çilesi Bitmelidir'
Ziyaret esnasında formasyon konusunu dile getiren Aydın Kalkan, İlahiyat Fakültesi ve diğer fakültelerde öğrencilerinin beş yıllık eğitim süreci içeresinde formasyon eğitiminin verilmesi gerektiğini dile getirdi. Kalkan, "Beş yıl zaten uzun bir süre, bir yıl da eğitim fakültelerine formasyon eğitimine gitmek zorunda kalmaktadırlar. Bu durum hem zaman hem maddi imkan kaybıdır." dedi.

Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Temel Yeşilyurt’ta formasyon eğitimin 28 şubat döneminden önce kendi okullarında yapıldığını yeniden formasyon eğitiminin İlahiyat Fakültelerine geri verildiğinde öğrencilerin eğitim öğretim dönemi süresince yıllara yayılarak verilebileceğini dile getirdi.

Diyanet Sen Kayseri Şube Başkanı İrfan Kaşıkçıoğlu ise 28 Şubat döneminden kalma bu uygulamanın bir an önce kaldırılmasını isteyerek, "Öğrencilerin kendi fakültelerinde okurken formasyon eğitimini yine kendi fakültelerinde almalarını istiyoruz" dedi.

Bem Bir Sen Kayseri Şube Başkanı Mehmet Karakaş da 1990 yılında Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden Mezun olduğunu, okurken formasyon aldığını dile getirerek, İlahiyat fakültelerinin yeniden formasyon eğitimini kendi içlerinde halledilebileceğini söyledi.



Erciyes Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Temel Yeşilyurt ziyaret için teşekkür ettiğini, öğrencilerin niteliklerinin artırılması için çok çaba harcadıklarını anlattı. Yeşilyurt, ilahiyat fakültelerine öğrenci ilgisinin arttığını, buna bağlı olarak da kalitenin ortaya çıktığını dile getirerek, formasyon konusu YÖK’ün tüm Türkiye’deki üniversitelerde uyguladığı bir durum olduğunu kendilerinin bu talebi gündeme getireceklerini anlattı.
Kaynak: İHA