Medya-İş'in Yeni Yönetiminden Hak-İş'e Ziyaret

Sendikanın Genel Başkanlığına seçilen Hamdi Ateş ve beraberindekiler, Hakİş Genel Başkanı Arslan'ı ziyaret etti Arslan: 'Medyaİş delegeleri sağduyulu hareket edip kendileri ve gelecekleri için tarihi bir karar vermişlerdir. Bu tarihi karar inşallah bütün medya çalışanlarına hayır getirir' Ateş: 'Basın iş kolunda en büyük sendika olma hedefine ulaşmak için çaba göstereceğiz'

Medya-İş Sendikasının Genel Başkanlığına seçilen Hamdi Ateş ve beraberinde heyet, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan'ı ziyaret etti.

Hak-İş Genel Sekreteri Osman Yıldız'ın da hazır bulunduğu ziyarette, Medya-İş heyetinde Yönetim Kurulu üyeleri Zihni Oğuz Akın, Türker Çeltik, Cemal Sonsay, Sezai Ballı ile Denetim Kurulu ve Disiplin Kurulu üyeleri yer aldı.

Yeni yönetime görevinde başarılar dileyen Hak-İş Genel Başkanı Arslan, Medya-İş yönetiminin, delegelerin büyük desteğiyle seçildiğine dikkati çekti.

'Medya-İş delegeleri sağduyulu hareket edip kendileri ve gelecekleri için tarihi bir karar vermişlerdir. Bu tarihi karar inşallah hem bütün medya çalışanlarına hem Medya-İş Sendikamıza hem bu sendikamızın en büyük iş yeri olan Anadolu Ajansına hem de Hak-İş Konfederasyonumuza hayırlar getirir' diyen Arslan, Medya-İş'in kendileri için önemli olduğunu vurguladı.

Daha önce Hak-İş'e bağlı Öz Basın-İş Sendikasının kurulduğunu ama bu sendikanın çeşitli nedenlerle başarısız olduğunu anımsatan Arslan, şu değerlendirmede bulundu:

'İçimizde bir ukde vardı, medya çalışanlarının da Hak-İş bünyesinde bir sendikasının olması. Çok şükür 2011'de başladık, 2012'de sendikayı hukuken oluşturduk. Bugün beşinci yılındayız. İş kolunun ikinci büyük sendikasıyız. Aslında bir numara olmamamız için hiçbir neden yok. Yeterli potansiyelimiz, birikimimiz var. Bu konuda ekibimiz var. Hedefimiz iş kolunun en büyüğü olmak. Çünkü Hak-İş'in bütün sendikalarının hedefi öncelikle iş kollarında birinci sendika olmak. Medya-İş'in iş kolunda birinci olabilecek kapasitesi ve potansiyeli var. Bunu gerçekleştirmemiz gerekiyor.'

Arslan, Hak-İş'in bütün bağlı sendikalarına gösterdiği ilgiyi Medya-İş Sendikasına da vermeye devam edeceğini ifade ederek, Medya-İş'in örgütlü bulunduğu iş yerlerinde toplu sözleşme sürecindeki sorunların ortadan kaldırılması için daha yakın iş birliğinin gerekli olduğunu söyledi.

Anadolu Ajansında devam eden toplu iş sözleşmesi sürecinin kısa sürede tamamlanmasının önemli olduğunu belirten Arslan, Anadolu Ajansının ve çalışanlarının başarısının Türkiye'nin başarısı olduğunu vurguladı.

Daha önceki yönetim döneminde Anadolu Ajansı çalışanlarınca kendilerine iletilen en önemli şikayetin, sendikayı ve sendikacıları yanlarında göremedikleri yönünde olduğunu belirten Arslan, yeni dönemde üyeler ile sendika arasındaki bağın daha güçlü kurulacağına inandığını ifade etti.

Arslan, Medya-İş'in, sendikal örgütlülüğün olmadığı diğer ulusal basın kuruluşlarında da örgütlenme başarısını göstereceğine inandığını dile getirdi.

- 'Sorunlara hızlı ve etkin şekilde çözüm üreten anlayışta olacağız'

Medya-İş Genel Başkanı Hamdi Ateş de hafta sonu yapılan genel kurulda kendilerine gösterdikleri ilgi ve verdikleri destekten dolayı Hak-İş yönetimine teşekkür ederek, 'Basın iş kolunda en büyük sendika olma hedefine ulaşmak için çaba göstereceğiz.' dedi.

Ateş, medyada çok yaygın olan sendikasız işçi çalıştırma sorununa eğileceklerini söyledi.

Medya-İş'in örgütlü olduğu diğer iş yerlerinde yaşanan sorunların aşılması için de çalışacaklarını ifade eden Ateş, üyesinin sorunlarını bilen ve bunlara en hızlı ve etkin şekilde çözüm üreten bir sendikal anlayışta hareket edeceklerini dile getirdi.

Kaynak: AA