Lufthansa'da Pilotlar Grevi Yine Uzattı

Alman hava yolu şirketi Lufthansa'da görevli pilotların bugün başlayan iş bırakma eylemi, önce perşembe gününe daha sonra da cuma gününe kadar uzatıldı.

Alman hava yolu şirketi Lufthansa'da görevli pilotların, perşembe günün yanı sıra cuma günü de greve gideceği bildirildi.

Alman pilot sendikası Vereinigung Cockpit (VC) tarafından yapılan açıklamada, Lufthansa'da sendikaya bağlı pilotların bugün başlattığı iş bırakma eyleminin 25 Kasım Cuma da tam gün devam edeceği belirtildi.

İş bırakma eyleminden ülke genelindeki kısa mesafeli tüm uçuşların etkileneceği belirtilen açıklamada, bünyesinde 9 bin 600 üye bulunan sendikanın yılda ortalama yüzde 3,66 ücret artışı talep ettiği ancak işverenin bu düzeyde bir ücret artışı yapmak istemediği ifade edildi.

Sendika, gün içerisinde yaptığı açıklamada, grevin perşembe günü de süreceğini aktarmıştı. Böylece pilotlarların bugün başlayan bir günlük iş bırakma eylemi, üç güne çıkarılmış oldu.

Luftansa'daki pilotlar, 2014'den beri 14’üncü grevini gerçekleştiriyor. VC, daha önceki açıklamasında, pilotların ücret artışı konusunda Lufthansa ile yapılan görüşmelerin başarısızlıkla sonuçlandığını bildirmişti.
Kaynak: AA