Kayyumdan Bir Hizmet Daha

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na kayyum olarak atanan Cumali Atilla’nın talimatları ile engelliler için ayda 60 biniş imkanı sağlayan ücretsiz otobüs kartları sınırsız hale getirildi.

İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak’ın yerine Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile atanan Ankara Etimesgut Kaymakamı Cumali Atilla hizmetlerine bir yenisini daha ekledi. Göreve gelir gelmez, hizmet vermeyen bütün otobüsleri halkın hizmetine sunan Atilla, mağdur olan vatandaşları bir süre ücretsiz taşıma talimatı vermişti. Daha sonra mezarlıklara giden otobüsleri ücretsiz yapan Atilla, kent genelinde yarım kalan asfalt çalışmalarına da ağırlık vermiş ve ekiplerin aralıksız çalışmalarını sağlamıştı. Hizmetlerine yenisini ekleyen Atilla, engellilere ayda 60 biniş imkanı sağlayan ücretsiz otobüs kartının sınırsız olması talimatı verdi. Bu talimatın ardından engelliler belediye otobüslerine sınırsız binecek.

Çalışmalar kapsamında, engellilere ayda 60 ücretsiz biniş imkanı veren otobüs kartlarının yeterli olmadığının ve engellilerin mağdur olduğunun tespit edilmesi üzerine bu talimatı veren Atilla’nın hizmeti engellileri sevindirdi.
Kaynak: İHA