Kayyum Atanan Antbirlik, Binlerce Çiftçiyi Emekli Yaptı

Antbirliğe bağlı kooperatiflere ortak olup yetiştirdiği pamuk ürünlerini bu kurumlara veren binlerce pamuk çiftçisi emekli oldu. Kayyum yönetimi, ortaklığını belgelemekte güçlük çeken çiftçilere ’yardım’ edileceği konusunda çağrıda bulundu.

Kayyum Atanan Antbirlik, Binlerce Çiftçiyi Emekli Yaptı
Tarım-Bağkur Kanunu’nda yapılan düzenlemede, 1 Nisan 1994 tarihinden bu yana kendi adına ve hesabına yetiştirdiği, pamuk, buğday, üzüm, fındık, incir, et, balık, mercimek gibi tarımsal ürünlerini üyesi olduğu tarım kooperatiflerine satan milyonlarca çiftçi, ’Çiftçi Bağ-Kur’ yasasından faydalanmaya hak kazandı.

Başvuran emekli oluyor

Kanunun yürürlüğe girmesinden hemen sonra, Antbirlik çatısı altında bulunan ’Antalya, Serik, Manavgat, Yeniyök ve Kınık Kooperatiflerine’ başvuran yüzlerce Antalyalı pamuk çiftçisi, bu kooperatiflere ortak olduğunu ve ürün sattığını belgeleyerek Bağ-Kur’dan emekli oldu.

Antbirlik Kayyum heyeti adına açıklama yapan Mustafa Yavuz, kanundan hala haberi olmayan veya ortak olduğunu belgelemekte zorluk güçlük çeken binlerce Antalyalı pamuk çiftçisine, "Bu çiftçilerimiz ortak oldukları kooperatiflere başvursunlar. Buralarda kendilerine her türlü yardım yapılacak" diye seslendi.
Kaynak: İHA