Hem Erdoğan Ve Hem De Yıldırım'la Görüştü

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım tarafından kabul edildi.

Hem Erdoğan Ve Hem De Yıldırım'la Görüştü


BAŞBAKAN YILDIRIM’LA GÖRÜŞME

Başbakan Yıldırım, bugün Türkiye’ye bir ziyaret gerçekleştirmekte olan IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani’yi kabul etti. Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, kabulde, Musul operasyonunda gelinen son aşama başta olmak üzere Irak’taki gelişmeler, terörle mücadele ve Türkiye ile IKBY arasındaki işbirliği konuları ele alındı, bölgesel meseleler hakkında görüş alış verişinde bulunuldu.

Başbakan Yıldırım ve IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani, DAEŞ ve PKK başta olmak üzere IKBY ve tüm Irak’ın huzur ve istikrarını hedef alan terör örgütleriyle mücadelede işbirliğine devam edilmesi ve Türkiye ile IKBY arasında geniş bir alana yayılan ilişkilerin daha da ileri bir seviyeye taşınması için karşılıklı çabaların sürdürülmesi konusunda mutabık kaldı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’LA GÖRÜŞME

Ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Neçirvan Barzani’yi kabul etti. Yıldız Sarayı Mabeyn Köşkü’nde gerçekleşen görüşme 1 saat 40 dakika sürdü. Erdoğan ile Barzani arasındaki görüşmede başta Ankara-Erbil ilişkileri olmak üzere, Musul’u terör örgütü DEAŞ’tan kurtarma operasyonu, Irak ve bölgedeki diğer siyasi ve askeri gelişmelerin ele alındığı öğrenildi.

Kaynak: İHA