Havsa'nın Kurtuluşunun 94. Yıl Dönümü

Havsa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 94'üncü yıl dönümü törenle kutlandı.

Havsa'nın kurtuluş günü dolayısıyla Atatürk Anıtı'nda çelenk sunma töreni düzenlendi.

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, törende yaptığı konuşmada, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ve silah arkadaşlarının kurduğu Cumhuriyet'in hain saldırılara rağmen dimdik ayakta olduğunu ve ilelebet de öyle olacağını söyledi.

Havsa Belediye Başkanı Oğuz Tekin de bu anlamlı günde öncelikle Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile aziz şehitleri rahmet ve minnetle andıklarını, gazilere şükranlarını sunduklarını ifade etti.

Hemşehrilerinin bayramlarını kutlayan Tekin, şunları kaydetti:

'Sevgili Havsalılar ulusal onurumuzu koruma sevincini yaşadığımız, Havsamızın düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümünü kutladığımız bu özel günde tüm Havsa halkı adına tüm dünyaya mesajımız, barıştır, sevgidir, kardeşliktir. Bize şerefli bir mazi, güzel bir vatan, özgür bir ülke bırakan Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi minnet ve şükran duygularıyla bir kez daha anıyor. Yurdumuzun sınırlarını geçmişte olduğu gibi bugünde canı pahasına koruyan kahraman ordumuza, her türlü zorluğa katlanan ailelerine yine şükranlarımı sunuyorum.'

Havsa Kaymakamı Alpaslan Kılıç'ın da katıldığı törende, Avcılar ve Atıcılar İhtisas Derneği üyeleri Fatih Caddesi'nde temsili olarak ilçenin kurtarılışını canlandırdı.

Törende, çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere de ödülleri verildi.

Gün dolayısıyla ilçe protokolü şehitliği de ziyaret etti.

Kaynak: AA