Gazze'de Yapışık İkiz Dünyaya Geldi

Gazze Şeridi'nde Dar eş-Şifa Hastanesi'nde iki başlı tek vücutlu bir bebeğin dünyaya geldiği bildirildi.

Gazze'de ailesinin ismini açıklamak istemediği genç bir kadının, Dar eş-Şifa Hastanesi'nde iki başlı bir kız bebek doğurduğu, yapışık ikizlerin ayrı kalp ve organlarla hayata tutunduğu belirtildi.

Söz konusu genç anneye gebelik döneminde ikiz erkek çocuk sahibi olacağı haberinin verildiği, şimdiki fiili durumdan ise henüz haberdar edilmediği ifade edildi.

Dar eş-Şifa Hastanesi Tüp Bebek Servisi Müdürü Dr. Allam Ebu Hamide, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu doğumun Gazze'de ilk olduğunu ve dünyada rastlanan çok nadir bir durum olduğuna dikkati çekti.

İki başlı bebeğin 3 kilo 300 gram ve canlı olarak dünyaya geldiğini aktaran Ebu Hamide, ancak ayni vücutta bulunan iki kalpte doğumsal bazı problemlerin olduğunu ve hayatı risk taşıdığını kaydetti.

Kalplerdeki sorun nedeniyle en fazla 3-4 hafta içerisinde ameliyata ihtiyaç olduğunu, Gazze'deki kısıtlı sağlık imkanlarının elverişli olmadığını, yapışık ikizlerin hayatta kalmasını sağlayacak tedavi için yurt dışına sevk edilmesinin gerektiğini söyleyen Ebu Hamide, bebeğin, bu tür nadir rastlanan durumlara müdahalelerin yapıldığı uluslararası sağlık merkezlerinden birine sevk edilmesi temennisinde bulundu.

Dr. Ebu Hamide, tedavi imkanlarının sağlanması halinde yapışık ikiz bebekten birinin yaşama şansının olduğunun altını çizdi.

Kaynak: AA